Kāda jūrnieka atraitne no Ventspils naftas koncernā ietilpstošās kompānijas Latvijas kuģniecība vēlas piedzīt 1,58 miljonu dolāru lielu kompensāciju.

51 gadu vecais kuģa inženieris Vasīlijs Gerasimenko nomira 2008.gada augustā uz tankkuģa Indra, kas tobrīd bija pietauvots Korpuskristi ostā, ASV Teksasas štatā. Gersimenko nomira no pārkaršanas kuģa dzinēja telpā. Rīgā dzīvojošā jūrnieka atraitne iesniegusi civilprasību ASV federālajā tiesā, apsūdzot Latvijas kuģniecību nolaidībā, kas izraisījusi Gerasimenko nāvi, un pieprasot kompensāciju.

Latvijas kuģniecības valdes priekšsēdētājs Imants Sarmulis Ventas Balsij sacīja, ka kuģniecība apsūdzības par nolaidību nekādā gadījumā neatzīst. Sīkāk Sarmulis notikušo nekomentēja, jo tas var kaitēt tiesvedībai. 

Prasībā kā atbildētāji nosaukti kuģa īpašnieks Latvijas kuģniecība, kā arī kuģa menedžeris LSC Shipmanagement Ltd. un Libērijas kompānija Cape Wind Trading Co, kur tankeris reģistrēts.

Indra ASV ostā piestāja 2008.gada 25.augustā, kur komanda sāka remontēt kuģa dzinēju. Gerasimenko dzinēju telpā, kur gaisa temperatūra sasniedz 70 grādus pēc Celsija, nācās strādāt pusotru dienu, ieturot tikai nelielas pauzes. 27. augusta rītā, divas stundas pēc remontdarbu pabeigšanas, Gerasimenko kļuva slikti, viņš nogādāts slimnīcā, kur pēc 45 minūtēm mira. Pēc nāves veiktajā autopsijā par viņa nāves iemeslu atzīta ķermeņa pārkaršana.

Jūrnieka atraitnes iesniegtajā prasībā atbildētāji apsūdzēti nevērībā, bezrūpībā un drošu darba apstākļu nenodrošināšanā. Turklāt atbildētāji nav jūrnieka ģimenei snieguši nekādu materiālu atbalstu.

Atbildētāji Gerasimenko nāvē savu vainu noliedz, apgalvojot, ka viņa nāvi izraisīja paša nevērība. Tiek apšaubīta arī ASV federālās apgabala tiesas jurisdikcija šajā lietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: