Aprīļa beigās nolemts likvidēt partijas "Vienotība" Ventspils novada nodaļu, apstiprina tās bijušais vadītājs Oskars Junkars.

Lai gan "Vienotība" kandidēs Ventspils novada domes vēlēšanās, neviens no tās 17 kandidātiem nav bijis partijas Ventspils novada nodaļas biedrs. "Nodaļa vairāk neauga," lēmumu par tās likvidāciju pamatoja Junkars. Nodaļa tika dibināta 2012.gada janvārī ar astoņiem biedriem, un kopš tā laika tās biedru skaits tikai sarucis, viena bijusī biedre aizgājusi mūžībā. Pārsvarā nodaļā bija palikuši vecāka gadagājuma cilvēki.

Ventspils novadā ir vēl vismaz astoņi "Vienotības" biedri, kuri nepieder ne pie vienas nodaļas, tomēr viņi nav izteikuši vēlmi darboties partijas Ventspils novada nodaļā, un, kā norādīts nodaļas noslēguma sapulces protokolā, šie biedri "savu aktivitāti izrāda tikai pašvaldību pirmsvēlēšanu periodā". Tāpat protokolā teikts: "Prakse pierāda, ka vēlēšanu realizācijas procesā nav nepieciešama "Vienotības" Ventspils novada nodaļas eksistence, un tās neesamība nevar to ietekmēt", turklāt "atrašanās vai neatrašanās kādā no "Vienotības" nodaļām nemaina "Vienotības" Ventspils novada līdzšinējo nodaļas biedru politisko pārliecību".

Šo iemeslu dēļ pieņemts lēmums lūgt "Vienotības" valdei slēgt partijas Ventspils novada nodaļu un noteikt, ka turpmākās attiecības ar "Vienotību" katrs bijušais Ventspils novada nodaļas biedrs kārto individuāli. Bijušais nodaļas vadītājs Junkars atklāja, ka arī turpmāk paliks "Vienotības" biedrs, tomēr ir atsaucies nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK uzaicinājumam Ventspils novadā kandidēt no tās saraksta ar sesto kārtas numuru.

Savukārt "Vienotības" sarakstā Ventspils novadā ar pirmo kārtas numuru kandidē Ventspils novada domes priekšsēdētāja 1.vietniece Gunita Ansone, bet otrais kārtas numurs ir Ventspils novada domes priekšsēdētāja 1.vietniekam Mārim Dadzim.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: