1. jūnijā plkst. 19.00 Olimpiskajā centrā „Ventspils”, Intars Busulis un „Abonementa orķestris” piedāvās savu vasaras koncerttūres atklāšanas koncertu ar nosaukumu „Cita@” – krāšņu, daudzveidīgu un, protams, atmiņā paliekošu muzikālu piedzīvojumu.

Koncertprogrammu veidos gaidāmā trešā studijas albuma dziesmu pirmatskaņojumi, klasiskās un džeza mūzikas melodijas, kā arī hīti no paša Intara Busuļa un maestro Raimonda Paula repertuāra.

Koncertā gaidāmi četru dziesmu pirmatskaņojumi no Intara Busuļa trešā studijas albuma. Dziesmas pirmatskaņojumiem izvēlētas apzināti uzsverot to žanrisko daudzveidību – komponists Kārlis Lācis šoreiz iedvesmojies no klasiskās mūzikas tēmām, saaužot tās ar savu redzējumu un atrodot to, kas tuvs un saistošs šodienas mūzikas gardēžiem.

Koncerta apmeklētājiem tiek gatavots īpašs priekšnesums ar 90-to gadu grāvējiem – mūziķi demonstrēs savas spilgtākās atmiņas no deju zālēs pavadītajiem vakariem.

Līdzās jaunumiem koncertā izskanēs arī iemīļotākās kompozīcijas no iepriekšējiem Intara albumiem – mūziķi īpaši centušies tās kārtējo reizi piedāvāt jaunā aranžijā, it kā apzināti spēlējoties ar klausītāja pieaugošo interesi par to, cik dažādi un oriģināli var paraudzīties uz jau šķietami zināmu muzikālo materiālu, ikreiz par dominējošo elementu izvirzot ko citu. Neapšaubāmi, tieši šajā koncerta daļā visspilgtāk izpausties varēs katrs no Abonementa orķestra solistiem un tie nemainīgi ir Kārlis Lācis, divi Kaspari – Zemītis un Grigalis, Andris Grunte un Gints Pabērzs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: