Ik gadu Ventspils māksliniekiem pavasaris iesākas ar mākslas dienām un ar plaši pārstāvētu izstādi teātra nama Jūras vārti izstāžu telpā.

Apskati foto!

 

Izstādes atklāšana notika vakar, 2. maijā,  un visiem interesentiem tā būs pieejama līdz pat 27. maijam.

 

Savus jaunākos darbus skatītājiem piedāvā gan ilggadējie Ventspils mākslinieku grupas biedri, gan jaunie kolēģi, kuri tikai nupat uzsāk savu izstāžu pieredzi. Sarmītes Caunes saulainās dienvidzemju impresijas līdzās Jāņa Kupča meditatīvajām ainavām un Jeļenas Baranovskas ekspresīvā pasaules izjūta, kas sevī ieslēpj senatnīgas zīmes, uzsāk mākslinieka stāstu par aizvadītā gada spilgtajiem iespaidiem. Izsmalcinātā dabas izjūta virtuozi pārvaldītā akvareļu tehnikā atspoguļojas Ritas Blaževicas darbos, bet Ieva Spridzāne šogad mūs pārsteidz ar vitalitāti spilgti liesmojošu magoņu zīda gleznojumos.

 

Izstādes nozīmīga tēma ir jūra, kuru autori ir vērojuši dažādos gadalaikos un centušies uzminēt tās raksturu. Pauls Spridzāns, Nikolajs Trukšāns, Kristīne Andrejeva un Rita Blaževiča ūdens nemierīgajā dabā atrod harmoniju un dzīves piesātinājumu.

 

Spilgts iespaids katram māksliniekam ir eksotisks ceļojums, kura iespaidi, nonākot uz audekla, uzbur tālo zemju ainavas un cilvēkus, bet visspilgtāk autora personīgo pārdzīvojumu. Tāds ir arī Ingrīdas Ģelzes – Ozoliņas un Sarmīte Caunes iespaidu atspoguļojums no tālās Āfrikas un Itālijas svelmainajām dienām.

 

Filigrāns tušas zīmējums, izteikts balanss starp gaišo un tumšo, precīzs personības vērojums Mārītes Klušas darbā grafiku izstādes kopainā padara par tās nozīmīgu sastāvdaļu, kurā līdzās pieredzējušai māksliniecei cienījamu pieteikumu izdodas realizēt arī jaunajai autorei Annai Orniņai.

 

Laimdota Junkara, Malda Porniece, Ieva Ivane, Boriss Moisejevs un Sandra Žvagina izstādes apmeklētājiem piedāvā Latvijas ainavas un ziedu mainīgās noskaņas, savukārt autortehnikā veidotie Santas Dalbes un Līvas Ozoliņas darbi piešķir kopējam stāstam personiskumu un mīlestību pret savu pilsētu un tās cilvēkiem.

 

Izstādes apmeklējums bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: