Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tu esi vismīļākā, māmiņ!

Mičuļu ģimenē savu mammu Janu svētdienas rītā samīļos trīs ķipari – Anastasija (11), Edgars (gandrīz 9) un mazais Matīss (3). Katrs bērns zina, ka pasaulē vismīļākā ir tieši viņa mamma, un, protams, tā domā arī Mičuļu atvasītes.

Visi uz velosipēda un ielās!

Rīt Ventspilī ar dažnedažādām aktivitātēm un velobraucienu pa pilsētas ielām tiks atklāta jaunā velosezona.

2.lpp. Viedoklis: „Balso par cilvēkiem”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Tuvojoties vēlēšanām, kārtējo reizi cilvēkus nereti dzird sakām, ka viņi negrib iet vēlēt, jo tiem nepatīk balsot par kaut kādiem sarakstiem. Cilvēki grib vēlēt par cilvēkiem un uzticēt pašvaldību vadīšanu konkrētam cilvēkam, nevis kaut kādam sarakstam, kurā sarindoti zināmu un nezināmu cilvēku vārdi un uzvārdi.»

3.lpp.

Jūs visi man būsiet vajadzīgi

Šādus vārdus pirms diviem gadiem, stājoties Ventspils Augstskolas rektora amatā, teica pirmdien 52 gadu vecumā mūžībā aizsauktais Jānis Eglītis.

4.lpp. Politika. Lembergs sarakstā būs

Vairāki Ventspils iedzīvotāji vērsušies pie laikraksta Ventas Balss ar jautājumu, vai pašvaldību vēlēšanās varēs nobalsot par Aivaru Lembergu. Neizpratni radījušas pēdējās Saeimas vēlēšanas, kad Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu sarakstā Lemberga vārds nebija atrodams.

Noraida Čigānes priekšlikumu

Saeimas vairākums vakar otrajā lasījumā noraidīja priekšlikumu ierobežot pašvaldību deputātu pilnvaras tiem deputātiem, kuriem izvirzītas apsūdzības. Deputātes Lolitas Čigānes virzīto likuma projektu tomēr lēma neatbalstīt arī koalīcijas partneri – nacionālā apvienība.

Ja vēlies izbalsot

Nereti vēlētāji izšķiras par labu kādai partijai, bet nevēlas, lai tiktu ievēlēts kāds no tās deputātu kandidātiem. Kā rīkoties tādā situācijā un vai plusiņiem un svītrojumiem vēlēšanu biļetenos ir kāda nozīmē, skaidrojām Centrālajā vēlēšanu komisijā.

5.lpp. Veselības aprūpe. Valsts finansējuma trūkums veido rindas

Nepietiekamais valsts finansējums radījis garas gaidīšanas rindas uz valsts apmaksātajām konsultācijām pie speciālistiem un uz diagnostikas izmeklējumiem. Ja pacients savu rindu sagaidīt nespēj, jo radušās akūtas veselības problēmas, viņš var vērsties slimnīcas uzņemšanas nodaļā.

Slimnīcu vērtē pozitīvi

Ventspils slimnīcā veiktās aptaujas dati liecina, ka pacienti pozitīvi vērtē slimnīcas un tās mediķu darbu.

6.lpp. Sports. Jaunie basketbolisti izcīna trīs sudrabus

Noskaidroti Latvijas Jaunatnes basketbola līgas medaļu ieguvēji trīs vecuma grupās. Gan U12, gan U16, gan arī U19 grupā ventspilniekiem izdevās noslēgt čempionātu otrajā vietā.

BMX braucēji labi startē Lietuvā

Gatavojoties Latvijas BMX čempionāta pirmajai kārtai, sporta skolas Spars sportisti ar labām sekmēm startējuši Lietuvas BMX sezonas atklāšanas sacensībās.

Jātniekiem Latvijas kausa pirmais posms

Babītes novada sporta bāzē Ozoli Eko norisinājās starptautiskās sacensības jāšanas sportā, šķēršļu pārvarēšanā Baltic Cup 2013, kurās pie uzvaras tika arī divas jātnieku kluba Demora sportistes – Unda Egendorfa un Kate Prizeva.

7.lpp.

Vītoli rosina meklēt iekšējo brīvību

«Vai jūs skatāties cits uz citu lielām acīm kā un redzat kaut ko unikālu? Dariet tā!» ventspilniekus aicināja Jānis Vītols.

Tirdziņš māmiņām un tētiem

Rīt biedrība Ģimenes spēks organizē Pavasara tirdziņu, kurā aicina ģimenes pirkt, pārdot un mainīties ar apģērbiem, apaviem, bērnu rotaļlietām un aprūpes piederumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: