Šodien pirmsskolas izglītības iestāde „Zīlīte” atzīmēs 50 gadu jubileju.

Lai pagodinātu savu mācību iestādi, svinīgajā pasākumā uzstājās pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi, kuri ar saviem priekšnesumiem priecēja pasākuma viesus. Svētku noskaņās tika pieminēti un godināti izglītības iestādes bijušie darbinieki un pedagogi.

 

Par kvalitatīvu un ilgstošu darbu ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas atzinības rakstiem apbalvoja vairākus pedagogus. Tāpat personālu sveica pārstāvji no Ventspils pilsētas domes un Izglītības pārvaldes. Uz 50 gadu jubileju pirmsskolas izglītības iestāde no pilsētas saņēma dāvanu - profesionālu atskaņošanas sistēmu, kura tiks izmantota svētku svinīgā koncerta laikā.

 

Pēc koncerta pieaugušie viesi tika aicināti uz svinīgu pasākumu, kura laikā iestādes darbinieki rādīja fotoattēlus un stāstīja par 50 gadu ilgo vēsturi un notikumiem. Pus gadsimta laikā izglītības iestādē mācījušies vairāk kā 1500 bērnu. Tā ir piedzīvojusi daudz dažādus laikus.

 

Zinta Pāvilsone vada „Zīlīti” jau vairāk kā 20 gadu. Kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas, dārziņā daudz kas ir mainījies. Tur, kur agrāk sētā stāvēja malkas šķūņi, tagad droši var spēlēties bērni. Pirmsskolas izglītības iestādei šo gadu laikā veikti daudzi labiekārtošanas darbi – siltināta ēka, nomainīts jumts, labiekārtota sēta, iegādātas jaunas mēbeles, izremontētas bērnu grupiņas, kā arī paveikti daudzi citi darbi.

 

Vadītāja Zinta Pāvilsone pozitīvi vērtē dārziņa nākamos 50 gadus: „Informācijas laikmetā bērni paliek arvien zinošāki un informētāki, tāpēc arī kolektīvam ir jāiet līdzi laikam un jāapgūst visi moderno tehnoloģiju jauninājumi. Tā kā mūsu kolektīvs ir kā liela ģimene, esam atbalstījuši viens otru līdz šim, un turpināsim to darīt arī turpmāk, ceru, ka nākamajos 50 gados dārziņam izdosies paplašināties un kļūt vēl labākam.”

 

Jubilejas laikā notika daudz un dažādi pasākumi, kas priecēja bērnus, viesus, absolventus un pedagogus. 50 gadi ir ievērojams vecums cilvēka mūžam, arī dārziņam šis ir vecums, kad var atzinīgi paskatīties uz paveikto, kā arī saprast, ka ļoti daudz vēl ir priekšā.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: