Aprīlī Ventspils pilsētā notiek dažādas talkas, kurās piedalās visu vecumu pilsētnieki.

Ventspils 1. pamatskolas talciniekiem patīkamu pārsteigumu sagādāja AS „Latvijas valsts meži” Cūkmens, kurš bija ieradies skolā, lai uzslavētu skolēnus par viņu labo darbu.

 

Katru pavasari 1. pamatskolas skolēni dodas brīvā dabā, lai sakoptu apkārtējo vidi. Mazākās klasītes (1.-3.) sakopj apkārtni ap skolu, savukārt lielākās klases (4.-9.) tīra kādu vietu pilsētā. Šogad skolēni tīrīja Piejūras muzeja teritoriju un Mazbānīša sliežu trasi, kur katrai klašu grupai bija atšķirīgs tīrāmais posms.

 

Apskati foto, kā skolēni talkoja Piejūras brīvdabas muzejā!

Foto arī ŠEIT!

 

Pēc darbu paveikšanas mazākās klases plkst. 12.00 un lielākās klases plkst. 15.00 apciemoja Cūkmens, kas jauniešiem stāstīja par atkritumu pārstrādāšanu un šķirošanu. Lai tiktu pie suvenīriem - uzlīmes un piespraudītes, bērniem nācās sadalīties divās komandās un sacensties savā starpā.

 

3.a klases audzinātāja Sarmīte Grīnberga atzinīgi novērtē bērnu motivāciju, kāda šogad tika izrādīta apkārtējās vides sakopšanai: „Bērni īpaši centās, jo ļoti gaidīja Cūkmenu, un nevēlējās, lai viņš redzētu, ka bērni kaut kur atstājuši kādu netīrumu.”

 

Cūkmena ierašanos mācību iestāde ir izpelnījusies vairāku gadu laikā, kamēr skola, pievēršot lielu uzmanību dabas jautājumiem, kļuvusi par „Ekoskolu” kā arī „Mammadaba” vēstniecību. Skolas audzēkņi visa gada garumā īpašu vērību pievērš vides jautājumiem un aktīvi darbojas, piedaloties dažādos konkursos, kā, piemēram, „Zaļākā klase”.

 

Pasākuma laikā Cūkmens apgalvoja, ka viņš ierodas tikai divos gadījumos: „Ja kāds piemēslojis un mēslotāji jāpārvērš par cūkām, vai arī, lai apbalvotu un uzslavētu tos, kas smagi strādājuši, lai padarītu vidi tīrāku.” Ventspils 1. pamatskolas skolēni ar savu darbu un centību panāca Cūkmena atzinību un novērtējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: