Šodien pulksten 19.30 Ventas krastos pirmo Aldaris LBL pusfināla maču aizvadīs BK "Ventspils" un BK "Valmiera" basketbolisti, kuri šīs sezonas regulārajā čempionātā uzvaras dalījuši uz pusēm. Finālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divos mačos.

BK "Ventspils" basketbolisti līdz šim pēdējo maču aizvadīja 14.aprīlī, kad lika punktu LBL regulārajai sezonai, tā kā bez spēļu prakses komanda ir gandrīz divas nedēļas. Protams, sezonas noslēgumā tas varbūt arī nav tas sliktākais moments – bieži vien treneri un spēlētāji izteikušies, ka arī atpūta no basketbola komandai var nākt par labu. Toties valmierieši aizvadījuši spraigu ceturtdaļfināla sēriju, tikai trešā mača pēdējā minūtē nodrošinot sev vietu pusfinālā. Tā kā par kondīciju, spēles garšu un tamlīdzīgām lietām Vara Krūmiņa padotajiem sūdzēties nav nepieciešamības. Galvenais līdz piektdienai atgūt spēkus un emocijas.

Sezonas gaitā BK "Ventspils" basketbolistiem bijušas problēmas ar ieskriešanos mača sākumā, taču ar lielām nepatikšanām tas beidzies vien divos gadījumos. Tiesa, vienā no tiem pāri nodarīja tieši BK "Valmiera". Protams, izslēgšanas mači nav regulārās sezonas starts, turklāt ventspilnieki varēs spēlēt labākajā sastāvā un būs krietni noilgojušies pēc īstas spēles. Tā kā, Krūmiņa komandai pārsteigumam varētu būt pavisam īss brīdis.

Jānis Timma produktīvi cīnījies visos turnīros, kuros šogad spēlēja BK "Ventspils" un, neskatoties uz jaunību, jau pirmajā sezonā kļuvis par vienu no komandas vilcējiem. Tāpēc nav šaubu, ka viņš būs svarīga ventspilnieku spēles sastāvdaļa arī šoreiz – gan punktu gūšanā, gan cīņa pie groziem, gan aizsardzībā. Turklāt Timmam ir iespēja tikt tur, kur viņš savas karjeras laikā vēl nav ticis, tas ir, spēlēt Latvijas čempionāta finālā. Domājams, pietiekoši iespaidīgs motīvs, lai kārtīgi noskaņotos.

Viens no pieredzējušākajiem valmieriešiem Raimonds Gabrāns ir komandas labākais piespēļu dalītājs un tiešām spēles veidotājs. Izslēgšanas spēlēs, turklāt mačos, kuros tīri teorētiski neesi favorīts, šis prasmes var būt ļoti nozīmīgas. Tieši Gabrāns bija tas, kurš svarīgākajos ceturtdaļfināla brīžos turēja grožos komandu, neļaujot tai pārāk ātri noticēt uzvarai un mača beigas nospēlēt vieglprātīgi. Savulaik arī Ventspilī pabijušais aizsargs var būt arī produktīvs uzbrukumā, tomēr tieši viņš ir labākais piespēlētājs komandā. Ja ventiņi paņems grožos Gabrānu, padarīs mazāk asu visu uzbrukumu.

Šajā sezonā komandas tikušās divas reizes un uzvaru ikreiz izcīnīja komanda, kas bija labāk cīņā par atlēkušajām bumbām. Tas pats notika arī valmieriešu ceturtdaļfināla sērijā – ja LU izdevās labi nospēlēt groza apakšā, bija intriga; kad tur dominēja Valmiera, tā arī bija pārliecinoši labāka. Arī neskatoties uz to, ka komandai nepalīdzēja Artjoms Butjankovs un Viktors Iļjins. Ja ventspilnieki ļaus vidzemniekiem tikt pie atkārtotiem uzbrukumiem, kā tas bija komandu pirmajā cīņā, cīņa var izvērsties par ļoti intriģējoša.

Tas savukārt nozīmē, ka ļoti nozīmīgs būs sniegums aizsardzībā kopumā, jo atlēkušās bumbas izcīnīšana nav atkarīga tikai no centimetriem un kilogramiem. Abās komandās netrūkst spēlētāju, kas var noslēgt uzbrukumu, kas nekautrēsies uzbrukt grozam, ja sāncenši to ļauj. Tiesa, BK "Ventspils" treneru rīcībā tomēr ir līdzvērtīgāks spēlētāju soliņš, kas nozīmē, ka Krūmiņa padotajiem jābūt ne tikai agresīviem, bet arī radošiem, esot gataviem spēlēt pret dažādām mājinieku formācijām.

Neapšaubāmi BK "Ventspils" un BK "Valmiera" spēles būs arī aizraujošs treneru duelis – azartiskais Roberts Štelmahers pret tik pat enerģisko Vari Krūmiņu.

Pusfināla otrā spēle notiks Valmierā, 29. aprīlī, plkst. 19:30. Nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīta arī trešā pusfināla spēle, kas notiks Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: