Pēdējo šīs sezonas maču savu līdzjutēju priekšā lieliski aizvadīja Ventspils Augstskolas basketbolisti, pārliecinoši pieveicot BK Jelgava 2 un pagarinot LBL2 bronzas sērija līdz izšķirošajam mačam.

Pirmajā mačā uzvarēja jelgavnieki, tāpēc uz Ventspili jau tika atgādātās bronzas medaļas un kauss, jo viesiem no Zemgales jau šajā mačā varēja nodrošināt trešo vietu. Ventspilnieki neļāva saviem sāncenšiem pat iedomāties par bronzas medaļu kāršanu jau šajā vakarā. Jau pirmajā ceturtdaļā BK Jelgava 2 treneri divas reizes sauca komandu uz minūtes apspriedi, bet tad nekādu labumu nedeva. VeA veica izrāvienu 21:0, panākot 24:2 (!), bet ceturtdaļu ar tālu trīspunktnieku noslēdza Kāris Lasmanis,  izvirzot mājiniekus vadībā 27:4 (!!).

Otro ceturtdaļu noslēdzot ar astoņu punktu izrāvienu, viesi to uzvarēja 23:22, tomēr skaitļi uz tablo joprojām bija viņiem traģiski – 49:27. Otro puslaiku VeA vēl ar pāris tālajiem, un jelgavnieku apņēmība pilnībā izčākstēja. Pēc trim ceturtdaļām Andra Gūtmaņa padotie bija vadībā 71:45, bet pēdējā, spēlējot jau ļoti vieglā sastāvā, ļāva sāncenšiem krietni pietuvoties, tomēr intrigas šajā mačā nebija.

VeA no saviem līdzjutējiem atvadījās ar uzvaru 84:72, bet bronzas medaļu liktenis izšķirsies pēdējā mačā Jelgavā. 22 punkti un 13 atlēkušās bumbas Kārļa Lasmaņa kontā (3p 6/10), 18 punkti (3p 4/4) Rihardam Lomažam, bet Klāvs Čavars un Toms Leimanis pievienoja pa desmitniekam, izcīnot arī attiecīgi 10 un 7 bumbas pie groziem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: