Latvijas Basketbola līgas pusfināu ar uzvaru sākuši BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā ar 80:56 pieveica BK Valmiera komandu. Sērija, kas ilgs līdz divām uzvarām, pirmdien turpināsies Valmierā. 

Mačs sākās ar līdzīgu cīņu, taču bija jūtams, ka valmierieši tikko spēlējuši ceturtdaļfinālā, bet BK Ventspils bija divu nedēļu pauze. Vidzemnieki izskatījās apņēmīgāki un nedaudz ātrāki, tomēr vadībā par pussolīti turējās mājinieki. Ceturtdaļas vidū BK Ventspils bija 3-4 punktu pārsvarsm, bet pēc desmit spēlētājām minūtēm pluss 2 - 16:14.

Otrajā ceturtdaļā turpinājās mājinieku neveiksmes uzbrukumā, turklāt arī aizsardzība nebija necaursitama. Pamazām vadību pārņēma viesi, bet ventspilniekiem uztaustīt savu spēli nekā neizdevās. Pārāk tālu sāncešus BK Ventspils gan neatlaida (31:35), tomēr pēc pirmā puslaika vielas pārdomām netrūka. 

Otrā puslaika sākumā vielas bija vēl vairāk - pēc Jāņa Bērziņa tālmetiena valmieriešiem bija jau desmit punktu pārsvars 41:31... Sekoja minūtes pārtraukums, pēc kura spēle sagriezās kājām gaisā. Roberta Štelmahera padotie sāka ne vien ātrāk kustnāt bumbu, bet arī ātrāk kustēties paši un krietni agresīvāk cīnīties par atlēkušajām bumbām. Valmieriešu treneris Varis Krūmiņš īsā laikā pieprasīja divus minūtes pārtraukums, taču apturēt lavīnu "Ventspils" nesanāca - izrāviens 18:1! 

Pirms izšķirošās ceturtdaļas ventspilniekiem bija piecu punktu pārsvars (49:44), bet līdz tās vidum plusi bija pieauguši vēl par desmit punktiem - 64:49. Ar to arī cīņa šajā mačā faktiski bija galā. BK Ventspils svinēja uzvaru 80:56, bet pirmdien sērija turpināsies Valmierā. Valmierieši sola cīnīties, bet arī ventspilnieki labi apzinās, ka viegli nebūs. 

Apskati mača foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: