Ventspils Izglītības pārvaldes 2013. gada pamatbudžetā papildus tiks iedalīti 177 877 latu, kas ļaus veikt vērienīgus kapitālos remontdarbus un iegādāties inventāru izglītības iestādēm.

Apjomīgi līdzekļi nepieciešami izglītības iestāžu fasāžu un jumtu remontam. Darbus jāveic, lai 2013./2014. mācību gadā Ventspils izglītības iestādes tiktu nodrošinātas ar funkcionālām un vizuāli pievilcīgām fasādēm, kā arī kvalitatīviem jumtiem. Remontdarbu paveikšanai nepieciešami 15 tūkstoši lati. Minētie darbi tiks uzsākti šai pavasarī un turpināsies līdz to pilnīgai pabeigšanai.

 

Lai nodrošinātu Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņus ar pienācīgu, laikam atbilstošu sporta bāzi, izbūvēs jaunus un modernus sporta laukumus. Laukumus paredzēts izbūvēt ar gumijas segumu, tādā veidā nodrošinot bērniem drošas un modernas sportošanas un rotaļu iespējas. Minēto darbu veikšanai atvēlēti 101 374 lati.

 

Ar mērķi nodrošināt augstu ēdināšanas kvalitāti Ventspils izglītības iestādēs, papildus tiks ieguldīti līdzekļi 11 630 latu apmērā. Par papildus finansējumu paredzēts iegādāties dažādas skolas virtuves inventāra vienības. Tai skaitā ledusskapi, cepeškrāsni, konvencijas krāsni, gaļas mašīnu, sešriņķu elektrisko plīti un citas iekārtas.

 

Mācību procesa modernizācijai un pilnveidošanai papildus ieguldīs 2134 latus elektroniskās tehnikas iegādei. Minētie naudas līdzekļi tiks izlietoti, lai iegādātos jaunu mūzikas aparatūru, plaši izmantojamās datu kameras un citas iekārtas. Ar pamatmācībām tieši nesaistīta inventāra iegādei papildus tērēs 9045 latus. Par šiem līdzekļiem plānots iepirkt inventāru skolas apkārtnes un telpu uzturēšanai.

 

Ventspils pilsētas dome atbalstīja arī interešu izglītības attīstību pilsētā. Interešu izglītības attīstībai tiks izlietoti 13 600 lati. Būtisku daļu no naudas līdzekļiem – piecus tūkstošus - izmantos Ventspils Mūzikas skolas mūzikas instrumentu iegādei.

 

Lai sveiktu un pagodinātu Ventspils izglītības iestādes to jubilejās, nepieciešams piešķirt 15000 latu. Kā arī iedalīt 2754 latus tērpu iegādei Ventspils Jaunrades nama kora „Pumpurs” kolektīvam. Tērpi nepieciešami dalībai Dziesmu svētkos.

 

Papildus iepriekš minētajiem finanšu līdzekļiem paredzēts ieguldīt arī 360 latus CO2 noteikšanas mērierīces iegādei un septiņus tūkstošus filmu licences iegādei planetārijam.

 

Veicot mērķtiecīgus ieguldījums izglītības sfērā paredzēts uzlabot mācību apstākļus visās Ventspils izglītības iestādēs. Ieguldījumi netiešā veidā ietekmēs arī mācību kvalitāti Ventspils izglītības iestādēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: