Vakar Livonijas ordeņa pils kapelā notika J.S.Baha mūzikas koncerts.

Latvijas klausītājam jau pazīstamais un iemīļotais mūziķis no Itālijas Paolo Pandolfo un Aina Kalnciema atskaņoja J.S.Baha 3 Sonātes violai da gamba un klavesīnam.

Ikviens bija aicināts apmeklēt viena no ievērojamākajiem Eiropas senās mūzikas pasaules mūziķiem – Paolo Pandolfo uzstāšanos. Par virtuozo izpildījumu un viola da gamba mūzikas interpretāciju koncertos un mūzikas ierakstos viņu cildinājuši Vācijas, Francijas, Spānijas, Anglijas un dzimtās Itālijas vadošie komponisti.

 

Par renesanses un baroka mūziku P.Pandolfo sācis interesēties 1979. gadā, kad kopā ar Rinaldo Alessandrini un Enrico Gatti nodibinājis ansambli La Stravaganza. 1989. gadā mūziķis tiek iecelts par viola da gamba profesoru Schola Cantorum Basiliensis; šis postenis tiek augstu vērtēts visā pasaulē. Kopš tā laika viņa pedagoģiskā darbība koncentrējas Šveicē, kur P.Pandolfo kopš 1992. gada vada Ensemble di viole Labyrinto – grupu, kas savu darbību velta daudzo aizraujošo viola instrumentiem komponēto skaņdarbu interpretācijai. "... Pašreiz viens no visspožākajiem un poētiskākajiem šī instrumenta interpretētājiem...", tā par Paolo Pandolfo spēles prasmi izteicies Gramophone Editor's Choice L.Kemps.

 

Aina Kalnciema ir Baha mūzikas fonda prezidente un Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla direktore, par mūža darbu Latvijas mūzikas dzīvē, ērģeļmūzikas un klavesīna spēles popularizēšanā un Latvijas vārda nešanu pasaulē A.Kalnciemai piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieka pakāpe. Pazīstamā klavesīniste ir arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore. Viņai patīk strādāt par skolotāju, turklāt šis process ir abpusējs - no studentiem mācās Aina pati un atzīst, ka tas ir pats jaukākais, kas vien var būt - visu mūžu kaut ko mācīties.

 

Pils kapelā baroka laika mūzika un instrumenti koncertam piešķīra īpašu skanējumu.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: