Ventspils pašvaldība asi reaģējusi uz A/s „Ventspils nafta” valdes priekšsēdētāja Saimona Bodija izteicieniem par pašvaldību negatīvo ietekmi uz Latvijas ostās notiekošo un interešu konfliktiem tajās.

Ceturtdien izplatītajā Ventspils pilsētas domes paziņojumā Bodija teksti nosaukti par melīgiem un uzņēmumam atgādināts par nevēlēšanos risināt smaku problēmu: “A/s „Ventspils nafta” valdes priekšsēdētājs Saimons Bodijs izpaudies ar kārtējiem melīgiem politiskiem paziņojumiem, deklarējot, ka „Latvijas ostās, īpaši Ventspils ostā, ir negatīva pašvaldību ietekme, interešu konflikti un nav vienlīdzīgas attieksmes, tāpat traucē korupcija”.

 

Kas tad patiesībā nepatīk „Ventspils naftai”? Tas, ka Ventspils pilsētas dome visiem iespējamajiem līdzekļiem cenšas piespiest desmitiem miljonu latu Latvijā pelnošo „Ventspils naftu” aiz peļņas kāres saredzēt arī ventspilniekus, kuri nevēlas dzīvot uzņēmuma dāvātajās pretīgajās smakās.

 

Tā vietā, lai 10 gadu laikā uzstādītu naftas produktu tvaiku savākšanas iekārtas un atbrīvotu ventspilniekus no „Ventspils naftas” pretīgajām smakām, kompānijas valdes priekšsēdētājs sniedz melīgus priekšvēlēšanu paziņojumus. Saprotams, Bodiju, kurš dzīvo Rīgā un Londonā, viņa Ventspilī atstātās smakas absolūti neuztrauc.

 

Diemžēl Edmunds Sprūdžs kā par vides stāvokli Latvijā, tostarp arī Ventspilī, atbildīgais ministrs neko nav darījis un arī netaisās darīt, lai piespiestu rietumu treknos runčus parūpēties par ventspilnieku veselību un labsajūtu.

 

Sprūdža vadītā ministrija, kura izsniedz visas atļaujas piesārņojošajai darbībai, diemžēl dara to ārkārtīgi nekritiski, koruptīvi, nekontrolē izsniegto atļauju nosacījumu ievērošanu un nesoda noteikumu pārkāpējus.

 

Lai arī likumdošana pašvaldībai nav devusi nekādas tiesības ietekmēt atļauju piesārņojošajai darbībai izsniegšanu un kontroles procesu, Ventspils pilsētas pašvaldība veltīs maksimālas pūles, lai cīnītos par ventspilnieku interesēm neatkarīgi no tā, kam Bodijs sūdzēsies – ASV prezidentam Barakam Obamam, Lielbritānijas premjeram Deividam Kameronam vai Latvijas Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: