Šodien Livonijas ordeņa pilī notika Ventspils muzeja speciālistu muzejpedagogu tikšanās ar Ventspils pilsētas sākumskolu pedagogu metodisko apvienību vadītājiem.

Ventspils muzejs tikšanos organizēja, lai iepazīstinātu ar bagātīgo muzejpedagoģisko programmu piedāvājumu šai klašu grupai. Muzeja un izglītības iestāžu kopīgs uzdevums ir veicināt skolēnu vispusīgu un harmonisku attīstību, ievērojot likumsakarības un vajadzības, kā arī individuālajā un sabiedriskajā dzīvē nepieciešamās zināšanas, prasmes un attieksmi.

Ventspils muzejs sevi pozicionē kā izglītības atbalsta struktūru un muzejpedagoģiskās programmas tiek piemērotas konkrētiem attiecīgas klašu grupas mācību priekšmetiem – sociālās zinības, dabas zinības, vizuālā māksla, latviešu valoda u.c.

No pašas pirmās skolas dienas Ventspils muzejs aicina apmeklēt Livonijas ordeņa pils programmas ciklā „Mūsu vēsture – mūsu pilsētas vēsture”, piedalīties informatīvā ceļojumā pa muzeju un krājuma apskatē „Mans muzejs - mana pils, I un II”, atraktīvās spēlēs „Muzeja eksponāti”, konkursos komiksu un atklātņu veidošanas konkursā.

Ventspils novada medību trofeju izstāde sniedz iespēju muzejam sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi (Slīteres nacionālo parka administrāciju) organizēt Meža skolu – mācīties pazīt meža zvēru pēdas, ragus un balsis. Programmas vada Pils kundze, Meža māte un vienkārši muzejpedagoģe Ilva Buntika.

Amatu mājā muzejpedagoģe Līga Reitere vada pļavas mācību un improvizētas glītrakstīšanas stundas, kuras izmantojamas latviešu valodas un dabas zinību apguvē. Podnieka amata noslēpumus atklāj šī aroda zinātājs Jānis Kupčs. Savukārt sveces liet, maizes un sviesta ceļu iet un svērt un mērīt aicina Piejūras brīvdabas muzeja krājuma glabātāja Baiba Korše.

Ventspils muzejs aicina pedagogus izmantot jau apstiprinātās programmas, kā arī rosināt jaunu izstrādi. Saziņai lūdzam izmantot e-pastu ilva.buntika@ventspils.gov.lv ar atzīmi „Dialogs ar muzeju” vai tālruni 63621309.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: