Jau piekto gadu pēc kārtas Ventspilī notika Mūsdienu ritma mūzikas festivāls - meistarklases “Ventspils Groove 2010”.

 

Apskati fotogrāfijas.

Noskates video.

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, meistarklašu dalībnieki papildināja savas zināšanas pie pazīstamiem Latvijas mūziķiem, kā arī pasniedzējiem un viesmāksliniekiem no Slovākijas, Dānijas, ASV un Nīderlandes. Festivāla ietvaros 20. un 21. augustā Ventspils Rātslaukumā notika arī koncerti. 

 
Piektdien, 20. augustā, plkst. 19.00 koncertā uzstājās folkdžeza grupa “Patina” , kuras sastāvu veido vokāliste un kokļu spēlmane Biruta Ozoliņa, taustiņistrumentālists un perkusionists Viktors Ritovs, klarnetists un saksofonists Indriķis Veitners, basists Oļegs Grišins un bundzinieks, perkusionists Tālis Gžibovskis.
Koncertā muzicēja arī Jeruzalemes Rubīna mūzikas akadēmijas pasniedzējs un “Jerusalem Jazz Band” dibinātājs, komponists un aranžētājs Boriss Gammers, kurš atzīts ne tikai par klarnetes un saksofona virtuozu, bet arī visu džeza stilu ekspertu.
Kopā ar šo izcilo mākslinieku uzstājās arī viens no Latvijas labākajiem saksofonistiem, viens no pirmās džeza mūzikas izdevniecības Latvijā dibinātājiem, mūzikas producents, mūzikas studijas "Peforming Art School” vadītājs un pedagogs, vairāku Ventspils Groove festivālu – meistarklašu vadītājs  Deniss Paškēvičs ar grupu.
Vēl šajā koncertā uzstājās viens no šā gada Ventspils Groove meistarklašu vadītājiem, slovāku izcelsmes ģitārists un Amsterdamas mūzikas skolas ģitārspēles pasniedzējs, "Holland Casino Jazz un Pop Award 2007" laureāts, grupas “Vlado Spisiak Band” līderis Vladimirs (Vlado) Spisiaks.
 
Sestdien, 21. augustā, plkst. 15.00 koncertā muzicēja gan meistarklašu dalībnieki, gan arī Ventspils Mūzikas vidusskolas un Ziemeļkurzemes reģiona mūzikas skolu apvienotais bigbends Kārļa Vanaga vadībā.
Savukārt plkst. 19.00 festivāla noslēguma koncertā uzstājās Kārļa Vanaga vadītais
“City Jazz Big Band” (Latvija), Berkli Mūzikas koledžas Bostonā asociētais profesors, vokālists Džojs Bleiks (Joey Blake) (ASV), kā arī grupa “Modest Midget”, kurā apvienojušies dažādu nacionalitāšu mūziķi - sitaminstrumentālists Artis Orubs (Latvija), taustiņinstrumentālists Tristans Hupe (Tristan Hupe) (Nīderlande), basģitārists Ričards Zoers (Richard Zoer) (Nīderlande) un solists, ģitārists Lonijs Ziblats (Lonny Ziblat) (Izraēla).

VENTSPILS GROOVE 2010 meistarklases vadīja:
  • Inga Bērziņa  (vokāls) - Latvija
  • Madars Kalniņš (taustiņinstrumenti) - Latvija
  • Kaspars Grigalis  (sitaminstrumenti) - Latvija
  • Staņislavs Judins  (bass) - Latvija
  • Artūrs Kutepovs (ģitāra) - Latvija
  • Luiss Rubens Diazs (Luis Ruben Diaz) (bundzinieks, perkusionists) -Argentīna/Amsterdama
  • Vladimirs (Vlado) Spisiaks (ģitāra) -Slovākija /Amsterdama
  • Džojs Bleiks (Joey Blake) ( vokāls)-  ASV
  • Bo Stīfs (Bo Stief) (basģitāra) - Dānija
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: