Saistībā ar Anrija Lemberga iespējamo bankas kontu izrakstu publiskošanu interneta vietnē rokasgramata.com Valsts policija šodien uzsākusi kriminālprocesu.

Plašākās detaļas likumsargi gan pagaidām neizpauž.

Kā ziņots, 9.augustā interneta vietnē rokasgramata.com tika publicētas Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga dēla Anrija, bet 16.augustā - meitas Līgas iespējamās bankas kontu izdrukas par laika posmu no 2000. līdz 2006.gadam.

Jau ziņots, ka Anrija Lemberga advokāts Aldis Alliks vērsies arī prokuratūrā, lai noskaidrotu, vai ir tikusi veikta dienesta pārbaude, kas ļautu prokuroram Jānim Ilsterim ar pilnu pārliecību apgalvot, ka viņš droši zina - A.Lemberga kontu izdrukas no prokuratūras nav "nopludinātas".

Savukārt Datu valsts inspekcija jau iepriekš bija secinājusi, ka varbūtējo Anrija Lemberga bankas kontu izdruku publiskošanā internetā saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Savukārt Ģenerālprokuratūra materiālus bija nodevusi Valsts policijai, lai tā vērtētu iespējamās nozieguma pazīmes, internetā publicējot Anrija Lemberga bankas kontu izdrukas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: