Baumas par to, ka potenciālie Ventspils naftas holdinga pircēji interesējas arī par kompāniju Ventbunkers, viennozīmīgu apstiprinājumu nav guvušas.

Ziņu aģentūra LETA, atsaucoties uz laikrakstu Dienas bizness, informē, ka Austrijas investori interesējas par naftas pārkraušanas aktīviem Ventspilī, proti, ne tikai par AS Ventspils nafta (VN), bet arī par AS Ventbunkers.

Šo informāciju it kā apstiprināja divu pretējās pozīcijās esošu pušu – Oļega Stepanova un Rūdolfa Meroni – pārstāvji, kas pārstāvēti VN padomes pašreizējā sastāvā. AS Ventbunkers ir visas naftas tranzīta nozares atslēgas uzņēmums, jo kontrolē otru lielāko VN akcionāru – Latvijas naftas tranzītu (LNT).

Ventas Balsij izdevās noskaidrot vismaz vienu no pusēm, kas piedalās pārrunās par iespējamo Ventspils naftas pārkraušanas uzņēmumu pārdošanu. Šveices advokāta Rūdolfa Meroni pārstāvis Aivars Gobiņš apstiprina, ka Meroni piedalās šajās pārrunās kā LNT un Ventbunkera padomju vadītājs.

Tomēr vairāk par to nekas netiek izpausts, jo «Ventspils nafta ir publiska kompānija, kuras akcijas kotējas fondu biržā,» piebilda Gobiņš. Savukārt Oļega Stepanova pārstāvis – Aleksandrs Niklass – pārmet plašsaziņas līdzekļiem par viņa komentāru sagrozīšanu: «Mēs runājam par to, ka investoriem ir un vienmēr ir bijusi interese par naftas pārkraušanas aktīviem Ventspilī, taču iespējamās pārrunas ar Austrijas investoriem nekomentējam,» paziņoja Niklass.

Ventas Balss jau rakstīja, ka interesi par Ventspils naftas holdingu izrāda austriešu miljardieris Martins Šlafs, kura pārstāvji ir pašreizējā VN padomes sastāvā. Kā darījuma iespējamā summa tiek minēta 210–280 miljoni latu. Informācija plašsaziņas līdzekļos liecina, ka Ventbunkeru varētu pārdot par 315–350 miljoniem latu.

Tiek informēts, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs pozitīvi vērtē VN pārdošanu investoriem, kas varētu nodrošināt naftas kravu plūsmu. Tomēr Lembergs apgalvo, ka pārrunās nepiedalās, tādēļ nekādus komentārus šajā sakarā nevienam nav sniedzis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: