Piedzīvojumu parkā risinājās starptautiskas sacensības loka šaušanā 3D jeb medību loka šaušanā.

Sacensībās kopā startēja 25 bērni un iesācēji ar dažādu veidu lokiem no Ventspils, Rīgas, Talsiem un Lietuvas. Jāpiebilst, ka jaunākajam loka šāvējam bija tikai 5 gadi, bet vecākajam – 62. Medību loka šaušanas sacensības Ventspilī notika pirmo reizi, un tās organizēja  Ventspils loka šaušanas klubs Odisejs.

Medības notika 15–70 metru garās pļavu distancēs, kurās loka šāvēji sacentās, šaujot pa 3D mērķiem – telpiskām dzīvnieku figūrām, kas pietuvinātas dzīvnieku dabiskajiem izmēriem un pagatavotas pēc īpašas tehnoloģijas no poraina, gumijota materiāla. Šāvējiem vispirms bija jāmēģina uzminēt attālums no šaušanas atzīmes līdz mērķim, un tikai pēc tam viņi varēja mēģināt trāpīt kādam zvēram ar vienu no 3 bultām, lai gūtu ieskaites punktus.

Lai popularizētu un veicinātu loka šaušanu, visi sacensību dalībnieki tika iedalīti vairākās vecuma grupās. Tāpēc arī visi loka šāvēji ieguva godalgotas vietas, kā arī balvas no sacensību organizatoriem. Kā atzina Odiseja pārstāvji, šoreiz galvenais bija iepazīstināt cilvēkus ar medībām kā ar lielisku brīvā laika pavadīšanas veidu, tāpēc sportiskie rezultāti tika atstāti otrajā plānā.

Loka šaušanas kluba Odisejs pārstāvji izteica lielu pateicību par atbalstu Ventspils domei, veikaliem Rimi, Inguss, Aleks S, Džerili, kā arī SIA Elpa, Užavas alum, konditorei Ārijai no Piltenes, Eduardam Kirjačokam un Eduardam Lapsiņam. Tāpat pasākuma organizatori izteica cerību, ka līdzīgas sacensības varētu kļūt par tradīciju Ventspils Pilsētas svētku ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: