Ventspils stadiona tenisa kortos risinājās Olimpiskā centra Ventspils balvu izcīņa minitenisā.

Sacensībās piedalījās paši mazākie tenisisti – piecus līdz astoņus gadus vecie spēlētāji, kuri sper tikai pirmos soļus sportā. Minitenisa festivāls šogad notika jau piekto gadu, un tajā piedalījās 50 bērni no vairākiem Latvijas tenisa klubiem. Jāatzīmē, ka mazie tenisisti spēlē gan ar vieglākām raketēm, gan ar mīkstākām un vieglākām bumbiņām, kā arī sacenšas mazāku izmēru laukumos.

Sacensību organizators Andris Šteinhards sacīja, ka šo piecu gadu laikā sacensības ieguvušas lielu popularitāti Latvijā un uz tām parasti ierodas visa ģimene kopā. Vēl šīs sacensības atšķiras no citām ar to, ka Ventspilī vienmēr notiek ne tikai tenisa turnīrs, bet arī sacensības fiziskajā sagatavotībā, piebilda Šteinhards.

Minitenisa sacensību sākums nedaudz aizkavējās, jo lietus bija pamatīgi samērcējis tenisa laukumus. Mazie tenisisti sacentās divās vecuma grupās: septiņus gadus veci un jaunāki, kā arī astoņgadīgo grupu sacensībās. Fiziskās sagatavotības pārbaudījumos jaunākajā grupā pārliecinoši uzvarēja Ventspils kluba pārstāve Anija Ozoliņa, aiz sevis atstājot Nikolaju Galkinu no Rīgas tenisa kluba Spars un Ralfu Laukagalu no Liepājas.

Vecākajā grupā līdzīgā cīņā labākais bija Roberts Alksnis no Jelgavas, otrajā vietā atstājot Markusu Holštromu no TK Olimpika, bet trešajā – liepājnieku Lokeru Jurkovski. Tenisa turnīrā jaunākajā grupā triumfēja Nikolajs Galkins, atlikušajās godalgotajās vietās attiecīgi atstājot liepājnieci Paulu Jankovu un ventspilniecei Aniju Ozoliņu, kura spēlē par trešo vietu pārspēja citu mūsu tenisisti Mariju Černovu.

Astoņgadīgo grupā uzvarēja Daniels Čulka no Jelgavas, sudrabs Robertam Alksnim, bet bronza tika Markusam Holštromam. Uzreiz aiz labāko trijnieka palika mūsu spēlētājs Ivans Trifanovs. Jāpiebilst, ka visi sacensību uzvarētāji tika apbalvoti ar kausiem, vērtīgu tenisa inventāru un Olimpiskā centra Ventspils dāvanu kartēm Pludmales akvaparkā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: