Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde apstiprinājusi, ka 2010./2011. gada sezonā LBL pirmajā divīzijā spēlēs astoņas komandas.

LBL direktors Ralfs Pleinics atklāja, ka sešām pagājušās sezonas vienībām pievienosies abas pagājušās sezonas LBL 2. divīzijas finālistes – DSN/Rīga un Turība. Vēl turnīrā piedalīsies Barons, Rīgas VEF, BK Ventspils, BK Valmiera, Liepājas Lauvas un Jelgavas Zemgale. 17. augusta valdes sēdē tiks apstiprināts arī jaunās sezonas nolikums, kā arī tiks lemts par LBL 2. divīzijas nolikumu. LBL 2. divīzijai komandas var pieteikties līdz 13. augustam; tajā noteikti piedalīsies arī komanda Ventspils Augstskola, to apstiprināja BK Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Pleinics informēja, ka LBL 1. divīzijā visas komandas bez izņēmuma aizvadīs četru apļu turnīru, tātad kopumā regulārajā sezonā katra komanda izspēlēs 28 spēles. Sešas labākās vienības pavasarī izslēgšanas turnīrā cīnīsies par čempionāta medaļām. Paredzams arī, ka LBL 1. divīzija startēs oktobra sākumā.

Uldis Boitmanis Ventas Balsij sacīja, ka jaunajam čempionātam ir savi plusi un mīnusi. Pozitīvi noteikti ir tas, ka turnīrā spēlēs astoņas komandas, bet, no otras puses, zinot to sastāvus, tas vairāk būs amatieru čempionāts. Boitmanis uzskata – lai komanda startētu LBL 1. divīzijā, tai jābūt savai mājvietai (zālei ar vismaz 500 skatītāju vietām), konkrētam budžetam un līgumiem ar spēlētājiem. «Čempionātā, izskatās, būs vairākas vājākas komandas, un nebūs jau interesanti, ja būs lielas sagrāves un basketbolisti spēlēs ar pusspēku, tas drīzāk demoralizēs spēlētājus,» secina BK Ventspils valdes priekšsēdētājs. Boitmanis tomēr piebilda, ka no šī čempionāta noteikti iegūs jaunie spēlētāji, jo viņi gūs lielāku pieredzi un viņiem būs iespējas daudz ātrāk progresēt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: