Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS) būtu jāieņem "ļoti cieta un agresīva nostāja", lai panāktu iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) pārdali par labu pašvaldībām, vakar preses konferencē šādu viedokli pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Finanšu ministrijas pozīciju attiecībā pret pašvaldībām jautājumā par IIN sadali starp pašvaldībām un valsti Lembergs uzskata par "ļoti netaisnīgu un naidīgu".

"2011. gadā 82% no IIN bija pašvaldībām, šogad [pašvaldību daļu] samazināja uz 80%, motivējot ar to, ka vajadzīga konsolidācija. Kā mēs redzam, faktiski konsolidācija nav notikusi, bet tieši uz IIN pieauguma rēķina, ko valsts ieguva, atņemot naudu pašvaldībām, budžeta grozījumos 80 miljonus var sadalīt papildus, neko neiedodot pašvaldībām," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs uzskata, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs šajā jautājumā neaizstāv pašvaldību intereses: "Redzams, ka valdībā šobrīd nav neviena ministra, kas aizstāvētu to iedzīvotāju, kas dzīvo novados un pilsētās, intereses."

Zaļo un zemnieku savienība iebilst pret 2013. gada valsts budžeta projektā noteikto IIN ieņēmumu sadalījuma proporciju: pašvaldību budžetiem - 80% un valsts budžetam - 20% apmērā,informēja ZZS biroja vadītāja Ilona Jurševska. ZZS uzskata, ka pašvaldību budžetos 2013. gadā jānonāk 85% no IIN ieņēmumiem.

LETA


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: