Līdz ar jaunā mācību gada sākšanos, Ventspils bibliotēkā sadarbībā ar Latvijas Valsts aģentūru "Kultūras informācijas sistēmas" piedāvā lielisku iespēju testēt ārzemju pilntekstu datubāzes.

Bezmaksas izmēģinājumu laikā bibliotēkas lietotāji var ne tikai iepazīties ar datubāzu saturu, bet arī veikt sev nepieciešamas informācijas meklēšanu, atlasi un izguvi datubāzēs, kuras nav iekļautas Ventspils bibliotēkas abonēto datubāzu sarakstā.

Pašreiz Ventspils bibliotēkā ir iespējams testēt SpringerLink datubāzi, kas piedāvā pieeju vairāk kā 2500 izdevniecības Springer žurnāliem angļu un vācu valodā. Datubāzē pieejami pilno tekstu žurnāli dažādās zinātnēs: biomedicīna un dabas zinātne, humanitārās, sociālās un tiesību zinātnes, medicīna, inženierzinātne, zemes un vides zinātnes, ķīmija, datorzinātne, matemātika un statistika, fizika un astronomija.

SpringerLink datubāzes izmēģinājums būs pieejams līdz 15. novembrim.

Arī turpmāk Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē www.biblioteka.ventspils.lv sadaļā "Abonētās datubāzes" (Izmēģinājuma pieejas datubāzes) būs atrodama gan informācija par datubāzu bezmaksas izmēģinājumiem, gan nodrošināta piekļuve datubāzu testēšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: