Latvijas futbola virslīgas čempionāta ceturto apli ar uzvaru sākuši FK Ventspils futbolisti, kas viesos ar 3:0 pieveica Spartaku, tiesa pie panākumiem tika arī pārēās pretendentes uz medaļām.

Lai gan bija bažas, ka pēc fiziski un arī psiholoģiski smagās cīņas ar Daugavu nedēļas nogalē, mačam Jūrmalā varētu pietrūkt gan emociju, gan spēku, ventspilnieki jau pirmajās minūtēs apliecināja, ka ir atbraukuši tikai un vienīgi pēc trim punktiem. Momentus pie sāncenšu vārtiem veidoja arī mājinieki, taču pārliecinoši ventspilnieku vārtos darbojās Maksims Uvarenko. Toties Aleksandrs Nevokšonovs otros vārtos pirmajā puslaikā kapitulēja divas reizes.

Abos gadījumos galvenais vainīgais bija Ahmeds Abdulataofiks. Vispirms aktīvais nigērietis izkārtoja komandai 11 metru soda sitienu, ko pats arī realizēja. Tikai četras minūtes vēlāk Ahmeds pēc lieliska reida tikpat labi atspēlēja Igoram Tarasovam, kurš no metriem 18 raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī – 2:0.

Pirmo puslaiku aktīvāk noslēdza mājinieki, kas arī pēc pārtraukuma maču atsāka ar uzbrukumiem, tomēr bumba atkal ielidoja Spartaka vārtos. Pie pirmajiem vārtiem ventspilnieku rindās tika uzbrucējs Vladislvas Kozlovs, kurš sita precīzi pēc Tarasova piespēles. Līdz mača beigām rezultāts vairs nemainījās – 3:0 FK Ventspils labā.

Ventspilnieki turpina cīņu par Latvijas čempionāta medaļām, taču tuvāk līderiem Daugavai un Skonto nav izdevies tikt. Tāpat kā attalināties no Liepājas metalurga, jo arī pārējās četrinieka komanda tika pie panākumiem. Jau sestdien FK Ventspils gaida nākamais smagais pārbaudījums, jo savā laukumā jāuzņem Skonto spēlētāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: