Ventspils pašvaldība vidēji par 10% palielinās darba algas tiem izglītības iestāžu pedagogiem, kuriem septembrī algas netika palielinātas no valsts budžeta. 

"Domes Budžeta komisija un Finanšu komiteja ir atbalstījušas priekšlikumu paaugstināt darba algas tiem pedagogiem, kuriem darba algas nepalielināja no valsts budžeta, - pirmsskolas iestāžu pedagogiem, vispārizglītojošās skolās daļai interešu izglītības pedagogu, pedagogiem mākslas skolā, sporta skolā "Spars", Jaunrades namā un mūzikas vidusskolā. Kopumā tas skars gandrīz 300 pedagogus," informēja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Pedagogu algu palielināšanai šogad no pašvaldības budžeta tiks atvēlēti 38 000 latu.

Kā ziņots, no septembra tiek paaugstināts atalgojums pedagogiem, kā arī izglītības iestāžu vadītājiem un viņu vietniekiem, savukārt atbalsta personāla darba samaksai tiks piemērots elastīgāks risinājums.

Ventspilī arī veikta bērnudārzu iestāžu audzēkņu ēdināšanas pārbaude, pēc kuras izdarīts pārsteidzošs secinājums – bērni vecumā līdz trim gadiem tiek pārbaroti. Ēdināšanai atvēlētais pusotrs lats uz vienu audzēkni izrādījies pārāk daudz, tāpēc nolemts šo summu samazināt līdz vienam 1,30 latiem. Tāpat nolemts palielināt latviešu valodas nodarbību skaitu bērnudārzos, kurus apmeklē mazākumtautību bērni, no divām līdz piecām nedēļā.

Par šim un citām aktualitātēm video!


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: