No 25. septembra līdz 4. oktobrim Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu notiek četru pēcpusdienu mācību programma “Seniori – labu padomu devēji”.

Uz mācībām bija ieradušies ne tikai ventspilnieki, bet arī aktīvi seniori no Kuldīgas, Talsiem un Rīgas. Interaktīvās nodarbībās kopā ar pasniedzēju Daci Kavasu seniori apgūst pedagoģijas un sadarbības metodes, lai veicinātu starppaaudžu savstarpējo izpratni un pieredzes nodošanu skolēniem, studentiem un jaunajiem uzņēmējiem.

 

Pirmajās divās nodarbībās seniori apguvuši izprast grupas dažādības aspektus, kopīgo un atšķirīgo, kā arī katra indivīda neizmantoto potenciālu. Tāpat mācību dalībnieki iepazinušies ar pedagoģijas metodēm, sadarbības un atvērtās komunikācijas, kā arī izvērtējuši vizuālās komunikācijas tehniku nozīmi mentoringa un atbalsta sniegšanas procesā.

 

Nākamajās divās nodarbībās dalībniekiem būs iespēja uzzināt kā dažādība, komunikācija un savstarpējā sadarbība paver jaunas iespējas, kā arī tikties ar jauniešiem, kuri dalīsies pieredzē par profesijas izvēli un ar to saistītajām grūtībām.

 

Mācību programma tiek īstenota projekta “Best Agers – Using the knowledge and experience of professionals and their primes to foster business and skills development in the Baltic Sea Region” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonda INTERREG IV B Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programma 2007. – 2013. gadam. Projekta mērķis ir pievērst darba devēju, politikas veidotāju, sabiedrības un visbeidzot arī pašu Best Agers (cilvēki vecumā virs 55 gadiem) uzmanību šīs vecuma grupas potenciālam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: