No šodienas sāk darboties Eiropas Savienības atbalsta programma "Skolas auglis", līdz ar to skolēni sāks saņemt svaigu augļu un dārzeņu porcijas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Lauku atbalsta dienesta (LAD) Tirgus stabilizēšanas pasākumu daļas vadītāja Olga Ziņkovska.

"Programma sāk darboties no 1. oktobra. Dažādu tehnisku iemeslu dēļ gan nav garantēts, ka tieši šodien skolas saņems augļus un dārzeņus, tomēr noteikti skaidrs, ka porcijas šonedēļ tiks izsniegtas. Turpmāk porciju izdale plānota trīs reizes nedēļā," sacīja Ziņkovska.

Plānots, ka skolēni saņems 100 gramu porcijās iepakotus ābolus, bumbierus, lielogu dzērvenes, kāpostus, burkānus, kolrābjus un kāļus.

Kā norādīja Ziņkovska, pagājušajā mācību gadā augļu un dārzeņu porcijas tika dalītas 708 Latvijas skolās. Kopumā skolēniem tika izdalīti 6,9 miljoni porciju, ko piegādāja 148 dažādi dārzeņu audzētāji. Dati par šī gada programmas dalībnieku skaitu būs zināmi 1. oktobrī, tomēr jau tagad esot skaidrs, ka piegādātāju skaits ir palielinājies apmēram līdz 200, savukārt izglītības iestāžu skaits ir iepriekšējais.

Tiek prognozēts, ka augļus un dārzeņus skolēni skolās saņems līdz februāra beigām. Kopējais programmas finansējums 2012.-2013. mācību gadā plānots 807 745 latu apmērā, no kā 605 809 lati ir ES atbalsts un 201 936 lati - Latvijas maksājums.

Ziņkovska arī norādīja, ka, tāpat kā pērn, arī šogad skolēni jau no 1. septembra turpina saņemt programmā "Skolas piens" paredzēto bezmaksas 250 mililitru piena porciju.

Šajā mācību gadā pienu bez maksas katru dienu saņems ne tikai jaunāko, bet arī 5.-9. klases skolēni. Iepriekš valsts līdzfinansējumu varēja saņemt par piena piegādi pirmsskolas un 1.-4. klases skolēniem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: