29. septembrī plkst. 10.00 notiks pašvaldības SIA „Ventspils reiss” autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkursa noslēgums un iedzīvotāju informācijas diena.

Plkst. 10.00 pašvaldības SIA„Ventspils reiss” bāzes teritorijā, Robežu ielā 7, notiks autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkursa noslēguma kārta, kas veltīta Autotransporta darbinieku dienai un kurā piedalīsies ne tikai „Ventspils reisa” labākie šoferi, bet arī viesi no citiem pasažieru pārvadātāju uzņēmumiem. Pasākuma ietvaros paredzēta arī iedzīvotāju informācijas diena.

 

Konkursa mērķis ir uzlabot pasažieru apkalpošanas kultūru, celt autobusu vadītāju profesijas prestižu un papildināt autobusu vadītāju zināšanas Ceļu satiksmes noteikumos, pasažieru pārvadāšanas noteikumos un citās, ar tiešo darbu saistītās jomās. Uzrādot labus rezultātus, autobusu vadītājiem iespējams saņemt gan balvas, gan piemaksu par augstu profesionālo meistarību. Lai objektīvāk izvērtētu rezultātus, konkurss tiek organizēts vairākās kārtās, un profesionālākie pašvaldības SIA „Ventspils reiss” autobusu vadītāji jau zināmi. Tagad jānoskaidro, kurš no viņiem ir vislabākais un jāsalīdzina sevi ar citu pasažieru pārvadātāju uzņēmumu pārstāvjiem.

 

Svētku programmā paredzēti divi veiklības braucieni - viens ar MERCEDES BENZ – 303, kas ikdienā pārvadā pasažierus pa Ventspils rajona ceļiem, bet otrs - pēc izvēles ar lielas ietilpības tālsatiksmes, tūrisma vai pilsētas autobusu. Veiklības braucienos autobusu vadītājam jāveic elementi, ar kuriem profesionāls šoferis sastopas ikdienā: šķēršļu apbraukšana, autobusu gabarītu ievērošana, iebraukšana boksā uz remonta bedres utt. Jau vairākus gadus jāizpilda elements, kas pārņemts no vācu kompānijas SETRA paraugdemonstrējumiem un kas ir gan pietiekami sarežģīts izpildīšanai, gan vizuāli visinteresantākais skatītājiem.

 

Profesionālās meistarības konkursa ietvaros pašvaldības SIA „Ventspils reiss” jau vairākus gadus veiksmīgi sadarbojas ar Ventspils pilsētas skolām – gan organizējot radošo darbu konkursus, gan citu projektu ietvaros, piemēram, piedāvājot jauniešiem prakses vietas vai arī ļaujot noskaidrot, ko nozīmē brīvprātīgo darbs. Šogad uz sadarbību aicināti Ventspils jaunrades nama fotopulciņa dalībnieki, un iesūtāmo darbu tematika ir „Par vedējiem un braucējiem”. Ar labākajiem darbiem varēs iepazīties pašvaldības SIA „Ventspils reiss” administrācijas telpās izvietotajā izstādē.

 

Klātesošajiem viesiem un konkursa dalībniekiem būs iespēja doties arī nelielā ekskursijā pa pilsētu profesionāla gida pavadībā, kā arī aplūkot izstādi „Par vedējiem, braucējiem un citiem…” un ieklausīties izstādes veidotāju komentāros.

 

Pasažieru pārvadājumus pašvaldības SIA „Ventspils reiss” veic jau 15 gadus. Pēdējo divu gadu laikā atjaunota liela daļa autoparka, pastiprināta uzmanība tiek pievērsta pasažieru apkalpošanas kultūras uzlabošanai, drošai un ekonomiskai braukšanai, kā arī darbinieku mūžizglītībai. Tāpēc Profesionālās meistarības konkurss ir nozīmīgs papildinājums ikdienas darbam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: