Basketbola klubs "Ventspils" Vladimira Kondrašina un Aleksandra Belova vārdā nosauktajā starptautiskajā basketbola turnīrā Sanktpēterburgā izcīnījis trešo vietu, izšķirošajā mačā par bronzu ar 92:89 pieveicot Igaunijas čempionus Tallinas "Kalev/Cramo".

Pirmajā ceturtdaļā laukumā risinājās līdzīga cīņa, bet ceturkšņa pēdējās minūtēs kurzemnieki ar saliedētu komandas spēli apturēja pretinieku uzbrukumus, realizēja savus, tādejādi iegūstot vadību. Nepilnas divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām Jānis Timma ar soda metieniem panāca +6 (23:17), ko ventspilnieki noturēja līdz pirmajai pauzei – 26:20.

Varens izdevās otrās ceturtdaļas sākums, kad Roberta Štelmahera vadītie basketbolisti veica izrāvienu un ātri vien palielināja savu pārsvaru līdz desmit punktiem. Pēc Mārtiņa Laksas diviem pustālajiem metieniem ventspilnieku pārsvars pieauga līdz pat +14 jeb 39:25, tomēr tad komandas spēle nedaudz pajuka un "Kalev/Cramo" pietuvojās nieka piecu punktu attālumā – 44:39. Īstajā brīdī precīzs no trīspunktu līnijas bija Laksa, bet Mārtiņš Meiers brīdi vēlāk atjaunoja desmit punktu pārsvaru – 49:39. Puslaiku "Ventspils" noslēdza ar +8 – 51:43.

Trešo ceturtdaļu nedaudz labāk iesāka "Kalev/Cramo", pietuvojoties sešu punktu attālumā, bet tad pateicoties Bērziņa, Timmas, Simsa un Valtera precīzajiem metieniem kurzemnieki panāca 63:50. Vēl nedaudz vēlāk Simss bija precīzs no tālās distances, kas ļāva sasniegt lielāko pārsvaru spēlē – 68:52. Ceturtdaļas izskaņā ventspilnieki ļāva igauņiem pietuvoties, turklāt tālmetienu pēdējā sekundē realizēja Ārbets - 71:60.

Noslēdzošās desmit minūtes "Ventspils" iesāka ar precīzu tālmetienu, taču turpinājumā arvien sekmīgāk spēlēja Igaunijas čempioni, kuri pakāpeniski deldēja ventspilnieku pārsvaru. Mazāk nekā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām no Kurzemes kluba pārsvara bija palikuši vairs tikai pieci punkti – 81:76.

Roberts Štelmahers pieprasīja minūtes pārtraukumu, bet pēc tā Dorbeks un Ārbets sadeldēja "Ventspils" pārsvaru līdz minimumam - 81:80. Brīdi vēlāk Ārbets realizēja tālmetienu, nostādot ventspilniekus jau iedzinēju lomā – 82:83, vēlāk arī 82:85. Ar precīzu uzbrukumu un veiksmīgi realizētu soda metienu Timma panāca izlīdzinājumu, bet vēlāk igauņi atrāvās četru punktu attālumā. Tomēr ar kopīgām pūlēm ventspilnieki spēja panākt un apsteigt pretiniekus. 5.3 sekundes līdz finālsirēnai Vairogs iemeta tālmetienu (90:89), bet Timma realizēja divus soda metienus (par pārkāpumu pret viņu) - 92:89! "Kalev" pēdējais uzbrukums nebija sekmīgs un ventspilnieki izcīnīja uzvaru.

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Mārtiņš Laksa, 20 punktus guva Donalds Sims, bet 17 Jāņa Timmas rēķinā.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: