Gatavojoties jaunajam mācību gadam, Ventspils pilsētas pašvaldība vispārizglītojošo skolu materiāli tehniskās bāzes pilnveidošanā ieguldījusi 284 tūkstošus latu.

Izglītības iestāžu vajadzībām iegādātas mēbeles – soli skolēniem, rakstāmgaldi, dažādas korpusu mēbeles un krēsli par gandrīz 49 tūkstošiem latu, bet skolu virtuves papildinātas ar tehnoloģiskajām iekārtām, kuru iegāde izmaksājusi gandrīz 4500 latu.

 

Mācību procesa nodrošināšanai skolās iegādāti kopētāji, projektori, apskaņošanas aparatūra, datu dokumentu kameras, multifunkcionālās iekārtas, tāfeles, interaktīvās tāfeles, kokapstrādes darba galdi, mūzikas instrumenti un inventārs sporta nodarbībām kopumā par gandrīz 38 tūkstošiem latu, kā arī mācību līdzekļi dabaszinību kabinetos par gandrīz 46 tūkstošiem latu.

 

Mācību literatūras bāzes papildināšanai skolās iegādātas grāmatas par gandrīz 45 tūkstošiem latu – Ventspils pašvaldība nodrošina visiem skolēniem viņiem nepieciešamās grāmatas. Salīdzinājumam – valsts mācību grāmatu iegādei pašvaldībai piešķīrusi tikai 8708 latus. Līdz ar to pašvaldības finansējums mācību grāmatu iegādei vienam skolēnam gadā veido 10,20 latus, kamēr valsts finansējums – tikai 2 latus.

 

Lai pilnveidotu skolu nodrošinājumu ar nepieciešamo datortehniku, skolās iegādāti 144 jauni datori un programmatūra 8 datorklasēm, kā arī 18 portatīvie datori dabaszinātņu kabinetiem par 76tūkstošiem latiem. Turklāt 2012. gadā noslēdzies projekts „Izglītības iestāžu informatizācija Ventspils pilsētā” – tā ietvaros Ventspils skolās iegādāti 83 stacionārie datori, 6 portatīvie datori, 5 multimediju tehnikas komplekti, kuros ietilpst interaktīvā tāfele, portatīvais dators, projektors un datu dokumentu kamera kopumā par 83 tūkstošiem latu. Pašlaik skolās ir 1141 dators (3,8 skolēni uz 1 datoru), no tiem 78% datoru nav vecāki par 5 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: