Turcijas galvaspilsētā Stambulā turpinās šaha olimpiāde, kurā negaidītu zaudējumu piedzīvojusi dāmu komanda, bet kungi tikuši jau pie ceturtā panākuma.

Latvijas sieviešu izlasei pretī stājās Peru izlase, kurā vienīgi tās līderei Deizijai Korijai Tello reitings bija augstāks par mūsu šahistēm. Tāpēc varēja pamatoti cerēt, ka latvietes tiks pie vēl viena panākuma, tomēr tā vietā bija jāsamierinās ar negaidītu zaudējumu. Smagi klājās ne tikai pie pirmā galdiņa, kur Peru līderei pretī stājās Dana Reizniece-Ozola, bet arī pie citiem, līdz ar to izcīnīta tikai viena uzvara (Laura Rogule) un piedzīvots zaudējums visā cīņā 1:3.

 

Kungiem pretī stājās Paragvajas izlase, kas tika apspēlēta ar 3:1. Uzvaras svinēja Aleksejs Širovs, Normunds Miezis un Ilmārs Starostins, bet zaudējumu piedzīvoja Arturs Neikšāns. Pēc šīs uzvaras Latvijas vīriešu izlase ar četriem panākumiem un divām neveiksmēm (1,5:2,5 pret Krieviju un Maķedoniju) no 41. vietas pakāpusies uz 25. vietu Open turnīra kopvērtējumā. Savukārt dāmas piedzīvojušas pamatīgu kritienu – no 18. nošļūkts un 41. vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: