Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs nav izpildījis savu pienākumu iesniegt Ministru kabinetam reģionālās politikas pamatnostādnes, tāpēc būtu atlaižams no amata, pauž Aivars Lembergs.

"Atbilstoši [Valda] Dombrovska valdības rīcības plānam, kas ir apstiprināts ar MK lēmumu, Sprūdžam bija pienākums un atbildība iesniegt MK līdz šī gada 1. jūnijam reģionālās politikas pamatnostādnes. Tas, kas tiktu apstiprināts reģionālās politikas pamatnostādnēs, būtu jāiestrādā nacionālās attīstības plānā – jau tālākā dokumentā.

Pašlaik nacionālās attīstības plāna projekts tiek apspriests. Tā vietā, lai Sprūdžs izpildītu viņam ar MK lēmumu uzlikto pienākumu izstrādāt un iesniegt MK reģionālās politikas pamatnostādnes, viņš sāk strādāt ar to, ar ko viņam nav jānodarbojas – ar alternatīvu nacionālās attīstības plānu," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs akcentēja, ka viņu kā pašvaldības vadītāju uztrauc tas, ka nacionālās attīstības plāns top bez reģionālās politikas pamatnostādnēm.

Lembergs skeptiski vērtē Sprūdža iecerētās reformas, tostarp ministra vīziju par Latviju kā zaļāko valsti pasaulē, kā arī kritiski tiek vērtētas Sprūdža iecerētās izmaiņas atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, un tas Lembergu vedinot domāt, ka "Sprūdžs strādā lielveikalu interesēs, citiem vārdiem, ārzemju kapitāla interesēs ar mērķi faktiski sagraut atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, kas radīta pēdējo 15 gadu laikā".

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidents Jūrmalas mērs Gatis Truksnis vakar pēc LLPA sanāksmes apgalvojis, ka tikšanās ar Sprūdžu bijusi bez rezultātiem. Lai gan šāda saruna ir bijusi laba un vērtīga, asociācijas biedri nav guvuši pārliecību, ka ministrijas aktivitātes ir vērstas uz reģionu attīstību un iedzīvotāju interešu aizstāvībai.

Ventspils pilsētu LLPA sanāksmē pārstāvēja Ventspils domes Juridiskās nodaļas speciālists, jo, kā atzina Lembergs, viņš pats šodien bija aizņemts ar citiem darbiem Ventspilī, turklāt sūtīt uz sanāksmi augstāka līmeņa speciālistu, pēc Lemberga domām, nav bijis nepieciešams. Lembergs iepriekš norādījis, ka sarunas ar Sprūdžu uzskata par "tukšu salmu kulšanu".

LETA



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: