Pasaules šaha olimpiādē pirmajā kārtā vieglas uzvaras izcīnījušas gan Latvijas kungu, gan dāmu izlases.

Kungi ar 3:1 pieveica Ugandu, bet dāmas ar 4:0 sakāva Tadžikistānu.


Kungiem uzvaras izcīnīja Normunds Miezis, Arturs Neikšāns un Vitālijs Samoļins, savukārt zaudējumu piedzīvoja Ilmārs Starostīts. Sieviešu izlasē panākumus atzīmēja Dana Reizniece – Ozola, Ilze Bērziņa, Katrīna Šķiņķe un Ingūna Erneste. Diemžēl 1. kārtā veselības problēmu dēļ nepiedalījās sieviešu izlases 2. galdiņš Laura Rogule.

Latvijas izlases dalībniece Katrīna Šķiņķe, pirmajā dienā dalībniekiem problēmas sagādāja dažādas organizatoriskas nepilnības. Stingro drošības pasākumu dēļ vēl pusstundu pēc kārtas sākuma liela daļa sacensību dalībnieki nebija iekļuvuši spēļu zālē, līdz ar to kārta sākās ar kavēšanos. Raizes nespēlējošajiem komandas biedriem un mājās palikušajiem sagādāja kļūdas partiju tiešraidē. Mūsu izlases vīriešu partiju vietā tika translētas citas komandas partijas, kuru līmenis un rezultāti bija krasi atšķirīgi, savukārt Latvijas sieviešu izlases 4:0 uzvaras vietā bija ierakstīts neizšķirts 2:2.

Šodien otrajā kārtā vīriem baltie pret Somijas komandu, kurai līdzīgi kā Latvijai ir viens izteikts līderis – Skandināvijas otrais numurs Tomi Nībaks (2638). Somi pēc reitinga ieņem 52. vietu (vidējais reitings 2487) un pirmajā kārtā ar 4:0 uzvarēja Mauritāniju. Savukārt dāmām pretī stāsies Dienvidāfrikas Republikas šahistes, kas pēc reitinga ieņem 61. pozīciju (vidējais reitings 1989), bet pirmajā kārtā ar 4:0 uzvarēja Keniju. Mūsējām baltās figūras.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: