Viesnīcās un citās tūristu mītnēs šī gada otrajā ceturksnī tika apkalpoti 426 400 cilvēku, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2011. gada otrajā ceturksnī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

No visiem apkalpotajiem cilvēkiem 68,5% bija ārvalstu viesi un 31,5% - Latvijas iedzīvotāji. CSP Transporta un tūrisma statistikas daļas pārstāve Edīte Miezīte biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka viesu īpatsvara sadalījums bija līdzīgs arī iepriekšējos pārskata periodos.

Šī gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn apkalpoto Latvijas iedzīvotāju skaits ir pieaudzis par 4,2%, bet ārvalstu viesu skaits - par 1,7%.

Kopējais nakšņojumu skaits 2012. gada otrajā ceturksnī ir sasniedzis 909 600, kas ir par 7% vairāk nekā 2011. gada otrajā ceturksnī. Vidējais uzturēšanās ilgums ārvalstu viesiem šā gada otrajā ceturksnī bija 2,2 naktis, kas veidoja 6% pieaugumu, salīdzinot ar 2011. gada attiecīgo periodu.

No kopējā apkalpoto ārvalstu viesu skaita 228 000 jeb 78,2% tika uzņemti Rīgā, 8,4% - Jūrmalā un 2,0% - Liepājā, 1,7% - Daugavpilī, savukārt Siguldā un Ventspilī - katrā par 1,3%. Pārējās pilsētās apkalpoti aptuveni 7% ārvalstu viesu.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, ievērojami - par gandrīz 36% - pieauga tūristu skaits no Krievijas, kas apliecina ieguvumu no tūrisma reklāmas kampaņām Krievijas tirgū. Vairāk par 20% pieauga arī apkalpoto tūristu skaits no Japānas, ASV un Francijas.

Šī gada otrajā ceturksnī no viesnīcās un citās tūrisma mītnēs apkalpotajiem ārvalstu viesiem 17,6% bija no Krievijas, 12,6% - no Vācijas, 8,5% - no Somijas, 7% - no Igaunijas, 7% - no Lietuvas, 6,6% - no Norvēģijas, 5,2% - no Zviedrijas un 35,5% - no citām valstīm.

CSP ik mēnesi veic viesnīcu un citu tūristu mītņu apsekojumu, kurā tiek apkopota informācija par Latvijas naktsmītnēm, neieskaitot valsts specializētās sanatorijas un rehabilitācijas centrus, kas izpilda valsts pasūtījumus veselības aprūpē. Apsekojumā tika iekļautas viesnīcas, kurās ir vismaz četri numuri, un viesu mājas, kurās ir vismaz pieci numuri.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: