Sestdien plānotā "Piena produktu balle" Ventspilī tās rīkotājiem izmaksās apmēram 6000 latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasākuma rīkotāja - biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.

"Pasākumā paredzēta īpaša cirka izrāde, kurā dažādos trikos tiks apspēlēta galvenā tēma - piens un tā produkti. Tāpat tiks organizētas dažādas citas atrakcijas, kā arī tirgošanās vietas, kur vismaz 20 siera ražotāji piedāvās jau iecienīto produkciju un dažādus jauninājumus," sacīja Davidanova.

Viņa arī atzina, ka "Piena produktu balle" aizstās līdzšinējos novadu "Siera svētkus", kas iepriekš rīkoti Rīgā Mežaparkā, Preiļos, Limbažos, Madonā, Ventspilī, Mālpilī un Liepājā.

"Mums nācās svētkus pārdēvēt saistībā ar Eiropas Savienības (ES) projekta nosacījumiem. Tomēr būtībā svētki neatšķiras - to uzdevums ir iespējami vairāk reklamēt piena produktus un to nozīmi veselīga uztura lietošanā," akcentēja "Siera kluba" vadītāja.

Ventspilī "Piena produktu balle" notiks sestdien uz Kulīgas ielas.

"Piena produktu balle" tiek organizēta ES līdzfinansētās programmā "Mārketinga komunikāciju programma sieram un citiem piena produktiem", kur 50% līdzfinansējuma sedz ES, 30% - Zemkopības ministrija un 20% - biedrība "Siera klubs". ES programma tiek realizēta no 2009. līdz 2012. gadam, un kopējais budžets ir 300 000 eiro (210 000 latu).

Biedrība "Siera klubs" dibināta 2002. gadā, un tajā darbojas 48 biedri, tostarp AS "Limbažu piens", AS "Valmieras piens", AS "Talsu piensaimnieks", SIA "Mālpils piensaimnieks", AS "Smiltenes piens", AS "Lazdonas piensaimnieks", piensaimnieku kooperatīvi "Straupe" un "Dundaga", SIA "Degoles pienotava" un SIA "Siera ražotne" u.c. Biedrības mērķis ir īstenot dažādus projektus un vairot piena pārstrādes uzņēmumu un to ražoto produktu popularizēšanu, līdz ar to - pieprasījumu patērētāju vidū.

Piena produktu balles programma:

11. 00 Piena produktu balles atklāšana
11.30 Liepājas ceļojošā cirka „Beztemata” izrāde par sieru un citiem piena produktiem
12.00 Dzied grupa „Roja”
12.30 Spēka sievu šovs „Ventspils stipriniece” (6 kg smaga siera rituļa celšana)
12.50 Dzied grupa „Roja”
13.20 Jaukto komandu stafete „Pāri šķēršļiem ar jogurtu”
13.40 Dzied grupa „Nakts nektārs”
14.10 Konkurss „Polka ar sieru”
14.30 Dzied grupa „Nakts nektārs”
15.00 Spēkavīru šovs „Ventspils stiprinieks” (24 kg smaga siera rituļa celšana)
15.30 Dzied grupa „Vējam kabatā”
16.30 Piena produktu balles noslēgums

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: