Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Uzņēmēji gaida labus laika apstākļus

Drēgnie laika apstākļi šogad nelutina atpūtniekus un vietējos uzņēmējus. Suvenīru, saldējumu tirgotājiem un kafejnīcu īpašniekiem īstais bizness šajā sezonā vēl nav sācies.

Olimpiskā lāpa ceļo uz Liepāju

Svinīgā ceremonijā Ventspils pludmalē notika Latvijas III olimpiādes lāpas iedegšana, kas tālāk mēroja ceļu uz šo spēļu mājvietu Liepāju.


2.lpp. Viedoklis: „Violetā govs ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.
«Krievijas zinātniece neslēpj, ka viņas dzimtenē daudzus, kas ar zinātni ir uz tu, pārsteidz, ka radioastronomija un unikālais Irbenes radioteleskops nav aizgājis bojā. Izbrīns ir pamatots, jo Irbenes radioteleskopa gadījums ir pretstats vispārpieņemtajai Latvijas praksei.»

3.lpp.

Investori izvēlas Ventspili

Ventspilī tiešo ārvalstu investīciju apjoms ir par 33,5% lielāks nekā vidēji Latvijā. Ventspils ierindojas otrajā vietā aiz Rīgas. Visvairāk ārvalstnieki investējuši transporta un uzglabāšanas nozarē. 
Konkurences padome soda Ūdeku

Konkurences padome pieņēmusi lēmumu piemērot 1500 latu sodu Ventspils pašvaldības ūdensapgādes uzņēmumam SIA Ūdeka, par to, ka tā ierobežojusi citu uzņēmumu iespējas sniegt ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanas un plombēšanas pakalpojumus.

Gobu slimība turpina izplatīties

Dzelteno karogu slimība skārusi lielās gobas Katoļu ielā – to jaunie zari ir pavisam kaili, vien vecākajos redzamas vārgas lapiņas.


4.lpp. Intervija. Kosmiskie atkritumi – darbs un hobijs

Simpātiska blondīne MARIJA ŅEČAJEVA ar lielisku humora izjūtu un sirsnīgu attieksmi pret apkārtējiem sarunas laikā atklājas kā nopietna, ar zinātni aizrāvusies fizikas un matemātikas zinātņu kandidāte. Marija stāsta par Irbenē veiktajiem zinātniskajiem pētījumiem, kā arī par zinātni Latvijā kopumā un Latvijas iedzīvotājiem.

5.lpp.- 6.lpp. TV Programma


7.lpp. Darbs un nauda. Teātra šovs ar samazināto PVN

No 1. jūlija PVN likme samazināta no 22% uz 21%. Pirmās nepieciešamības preču un pakalpojumu patērētāji cenu izmaiņas praktiski nav pamanījuši. Daži uzņēmēji nodokļa samazinājumu par 1% dēvē par teātra šovu, kas sagādājis viņiem papildu izmaksas un laika tēriņu.

8.lpp. Sports. Ventspils grauj un pārbauda jaunpienācējus

Katrā puslaikā spēlējot pilnīgi citā sastāvā un gūstot pa diviem vārtiem, FK Ventspils futbolisti draudzības spēlē ar 4:0 sagrāva Kazaņas Rubin dublierus. Turklāt šajā spēlē ventspilnieku rindās debitēja arī abi jaunie uzbrucēji – Josuke Saito un Vladislavs Kozlovs.

Dermakam hat trick

Savdabīgu hat trick sasniedzis triālists Ansis Dermaks, kas šosezon palicis nepārspēts Latvijas velotriāla čempionāta pirmajos trijos aizvadītajos posmos.

9.lpp. Veselība. Smarža dziedē un relaksē

Daba apveltījusi cilvēku ar spēju sajust dažādus aromātus – smaržas, smakas. Senatnē tas palīdzēja izdzīvot: orientēties apkārtnē, brīdināja par briesmām, ziņoja par pārtikas atrašanās vietu, pat pasargāja... Arī šodien cilvēka deguns, tāpat kā sencim senajos laikos, signalizē par patīkamiem un nepatīkamiem aromātiem.

Relaksācija

Iekšējs sasprindzinājums, spriedze, kas neatlaiž arī darba dienas beigās. Vakaros grūti iemigt, no rīta – tikpat grūti piecelties, garastāvoklis slikts, kaitina katrs sīkums. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: