No 25. jūnija līdz 3. jūlijam Ventspils novada Jūrkalnē tiksies 36 Latvijas un Igaunijas jaunieši, lai sadraudzētos, diskutētu un kopā iemācītos ko jaunu par mediju un informācijas tēmām.

Šīs jauniešu apmaiņas laikā dalībnieki paplašinās zināšanas gan digitālo un sociālo mediju jomā, gan foto un video veidošanas un apstrādes paņēmienos, kā arī piedalīsies citos interesantos un aizraujošos pasākumos, veicinot pašiniciatīvu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

Jauniešu apmaiņa notiks projekta "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība" ietvaros, kas paredz rīkot kopumā četras jauniešu apmaiņas (divas Latvijā un divas Igaunijai piederošajā Sāremā salā), kā arī dažādus publiskus pasākumus, kuru idejas izstrādi un vadību uzņemsies paši jaunieši.

Lai kļūtu par pirmās jauniešu apmaiņas dalībniekiem, interesenti tika aicināti iesaistīties blogošanas konkursā, paužot savu viedokli par tēmu "Kāpēc ir labi dzīvot šeit?". Labāko bloga ierakstu autori saņēma ceļazīmi uz jauniešu apmaiņu. Lai gan konkursa noteikumi paredzēja, ka darbus var iesniegt teksta, foto vai video formātā, lielākā daļa dalībnieku savas domas tomēr izvēlējās paust rakstiskā formā.

Jauniešu apmaiņas nodarbību ietvaros paredzēta arī multimediju izmantošanas paņēmienu apguve, tāpēc, iespējams, nākamie jauniešu blogu ieraksti tiks papildināti ar oriģināliem foto un videomateriāliem.

Igaunijas grupu pasākumā pārstāv jaunieši no Sāremā salas, savukārt Latvijas grupā ietilpst Ventspils un Liepājas jaunieši, kā arī dalībnieki no Valmieras un Rīgas.

Jauniešu apmaiņa tiek organizēta Igaunijas–Latvijas programmas atbalstītā projekta "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība" ietvaros. Apstiprinātais projekta budžets ir vairāk nekā 176 000 EUR, no kuriem 85% ir ERAF finansējums. Projektu īsteno biedrība "Ventspils Jauniešu dome" un Igaunijas partnerorganizācija "Triigi Adventure Beach".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: