Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kā pozitīvu redz koalīciju gan tikai ar "Jauno vienotību" (JV) un "Progresīvajiem", gan četru partiju koalīciju kopā ar "Apvienoto sarakstu" (AS).

Šodien iezīmējies, ka Nacionālā apvienība (NA) varētu nebūt koalīcijā, jo Ministru prezidenta kandidāte Evika Siliņa (JV) aicinājusi AS pievienoties JV, ZZS un "Progresīvo" veidotajai valdībai.

Vaicāts par gatavību strādāt šādā trīs partiju koalīcijā, ja AS atteiktos tai pievienoties, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis pauda, ka arī trīs partijas kopā spētu īstenot rīcībspējīgu politiku, jo iepriekš jau izrunāti gana daudz jautājumu, tāpat ir kopīgs redzējums, kas jādara.

Trīs partiju koalīcija ir atvērta tiem, kas vēlas pievienoties, tāpēc ZZS būtu gatava iet arī valdībā kopā ar AS, kuras pamatā būtu vienošanās par darāmo, pauda viens no ZZS līderiem.

ZZS politiķis, netieši norādot uz AS, sacīja, ka ir politiķi, kuriem būtu mazāk jānodarbojas ar kaut kāda veida ultimātiem un jāspēj vienoties par darbu. Komentējot AS prasīto laiku pārdomām, Valainis atzīmēja, ka AS jābūt izlēmīgākiem, lai laikus iespējams izveidot valdību

Valainis akcentēja, ka visiem politiskajiem spēkiem jāstrādā pie ekonomikas un dzīves kvalitātes rādītāju uzlabošanas, kas būs smags darbs.

Jautāts par NA iespējamo palikšanu ārpus koalīcijas, Valainis norādīja, ka pašlaik to vēl grūti vērtēt, jo vēl jāskatās, ko Nacionālā apvienība darīs, vai un kāds būs NA gala lēmums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: