Izveidot šādu sarakstu nav viegls uzdevums, jo sieviešu vajadzības un vēlmes ir tikpat dažādas, kā viņas pašas. Pēdējo gadu dati liecina, ka dāmas izvēlas veiklākus auto ar labu pārredzamību un vieglām manevrēšanas spējām, nebaidoties eksperimentēt, atšķirties un pieteikt savu personību uz ceļa.

Saskaņā ar pētījumiem sievietes visbiežāk ņem vērā trīs aspektus un izvēlas automašīnas: ar paaugstinātiem sēdekļiem (objektīvi sievietes ir mazāka auguma), plašāku bagāžas nodalījumu, jo tieši skaistais dzimums pārvadā vairāk mantu ikdienā, un, protams, mazāku degvielas patēriņu. Lai gan šī ir viena no abu dzimumu prioritātēm, ņemot vērā svārstīgas degvielas cenas.

Kad sieviete tuvojas galaizvēlei, būtiska loma ir piedāvājumam. Ja runājam no mārketinga specifikas viedokļa, tieši sievietes biežāk izvēlas auto, kam ir īpašas atlaides, komplektācija vai akcijas.

Agrāk daiļais dzimums savu pirmo automašīnu iegādājās 35–40 gadu vecumā, bet mūsdienās bieži vien ar savu personīgo spēkratu sieviete brauc jau 25 gados. Dati liecina, ka pēdējos desmit gados automobiļu īpašnieču skaits pasaulē ir pieaudzis par 21 procentu, sasniedzot rekordlielu skaitli – vairāk nekā 12 miljoni.

Hyundai

Šīs markas automašīnas izceļas ar stilīgu un askētisku dizainu, piesaistot tieši daiļā dzimuma uzmanību. Hyundai ir kļuvis par vienu no spēcīgajiem konkurentiem SUV segmentā, un īpašu popularitāti sieviešu vidū ir iemantojis modelis Hyundai Creta. Lai gan tā nebūs populārākā izvēle bezceļu auto segmentā, sievietes šo auto izvēlas plašuma, ērtuma un vienkāršības dēļ, jo mūsdienu sievietes tēlam tas ir īpaši svarīgi.

Otrs iecienīts modelis ir Hyundai Venue, kas ir iemīļots tieši jaunu sieviešu vidū, jo par krietni patīkamāku cenu ir pieejams aprīkojums ar progresīvām tehnoloģijām. Hyundai Venue ir veidots sportiskās noskaņās, ļoti moderns, un to iecienījusi mileniāļu paaudze.

Kia

Par populārāko mašīnu pasaulē pēc sieviešu žūrijas vērtējuma 2023. gadā atzīts modelis Kia Niro. Tas nebūt nav pārsteigums, jo auto atjaunotais stilīgais dizains ir patiesi sievišķīgu elementu bagāts. Modelis tiek piedāvāts par ļoti pievilcīgu cenu. Salons ir ļoti kvalitatīvs, un tajā ir bagātīgas tehnoloģiju iespējas, kas braucienu padara īpaši ērtu.

Kia Sportage ir otrs modelis, kas ir populāra sieviešu izvēle. Šis auto pārsteidz ar drošības inovācijām, mazāku ietekmi uz vidi, augstu komfortu un mūsdienīgu dizainu, sniedzot patīkamu braukšanas pieredzi. Modelis tiek vērtēts kā izdevīgs pirkums, skatot attiecību starp cenu un kvalitāti.

Citroen

Arī šīs markas populārākie modeļi sieviešu vidū ir tieši SUV klases pārstāvji. Citroen C5 X raksturo unikāls siluets un drosmīgs dizains. Mīlestību pret šo modeli veicina arī salona plašums un patiesi nepārspējama labsajūta, atrodoties pie spēkrata stūres.

Arī Citroen C5 X iemieso visas tās vērtības, kas ir aktuālas sievietēm, izvēloties automašīnu, – drošību, komfortu, ietekmi uz vidi un vizuālo izskatu. Auto rada mierīgu un harmonisku noskaņu, ir ar pietiekamu funkciju klāstu, nav pārsātināts, – izcils palīgs katras sievietes dinamiskajā ikdienā.

Audi

Šis zīmols ir viens no visvairāk pārstāvētajiem ar dažādiem modeļiem – A1, A3, A6 un TT. Audi popularitāte atklāj vēl vienu aktualitāti – skaistais dzimums izjūt lielāku uzticamību pret Vācijā ražotām automašīnām.

Audi ir viens no zīmoliem, kas bieži iegūst atzinību dažādos konkursos, izceļoties tieši sieviešu žūrijas locekļu vidū. Dažādi modeļi ir saņēmuši augstāko vērtējumu tādās kategorijās kā drošība, uzticamība un draudzīga attieksme pret vidi, nav noliedzams arī tas, ka tieši šīs markas automobiļu radīšanā īpaši tiek piedomāts pie skaista interjera.

Fiat

Šī marka pavisam noteikti nav pārsteigums sarakstā. Modelis Fiat 500 ir populāra izvēle sieviešu vidū, un sākotnēji mašīna tika dizainēta, akcentu liekot uz sieviešu vajadzībām un vēlmēm.

Auto ir ideāli piemērots pilsētvidei: ir kompakts, bet ērts un ar savu izskatu patiesi atšķiras no citiem, piesaistot uzmanību. Viena no modeļa iezīmēm ir piedāvāto krāsu gamma, kas pievilina daiļo dzimumu. Ir 13 krāsas – violeta, dzeltena, melna, trīs toņi zilās, trīs toņi pelēkās, krēmkrāsa, sarkana, piparmētru krāsa un balta.

Lasi vēl