Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no 16. aprīļa plkst. 6.30 līdz 19.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 43 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

18. aprīlī plkst. 15.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Vārves pagastu, kur ceļa posmā Ventspils - Kuldīga bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Visi cilvēki no automašīnām tika ārā pašu spēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst. 15.56 darbi notikuma vietā pabeigti.

Aizvadītajās trīs diennaktīs Kurzemē kopumā dzēsti 22 kūlas ugunsgrēki, četri no tiem Ventspilī un novadā:

Tārgales pagastā dega kūla 3 hektāru platībā, Ugāles pagastā 4000m2 platībā, Vidusceļā Ventspilī dega kūla un niedres 600m2 platībā, Tārgales pagastā dega kūla 1 hektāra platībā un Usmas pagasta dega kūla un niedres 7000m2 platībā.

VUGD atgādina, ka zemes īpašnieka pienākums ir sakopt savu īpašumu, tajā skaitā, pļaujot zāli, lai neveidotos kūla, kā arī 10 m platu joslu ap ēkām attīrīt no sausās zāles un kultūraugu atliekām. Papildus vairākas pašvaldības savos saistošajos noteikumos ir definējušas teritorijas sakopšanas prasības, piemēram, pieļaujamo zāles augstumu, tās pļaušanas biežumu utt. VUGD aicina iedzīvotājus iepazīties ar saviem pienākumiem teritorijas sakopšanas jomā un tos pildīt, lai novērstu kūlas degšanu.

Svētdien saņemts izsaukums arī uz meža ugunsgrēku Ventspils novada Zlēku pagastā, kur dega meža zemsedze un kūla 1.6 hektāru platībā.

Aizvadītajās trīs diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 462 izsaukumus - 370 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 235 kūlas ugunsgrēku un 25 meža ugunsgrēku dzēšanu, 61 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukums bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: