Sociālais dienests sadarbībā ar Nodibinājumu ''Ventspils Augsto tehnoloģiju parku'' Ventspils administratīvajā teritorijā dzīvojošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošinās sociālā mentora pakalpojumu.

Galvenie virzieni, kuros tiks strādāts:
- saturīga brīvā laika organizēšana;
- palīdzība darba meklējumos;
- vietējo institūciju organizēto apmācību apmeklēšana un iesaistīšanās tajās.

Šī pakalpojuma galvenais mērķis ir veidot izpratni un sniegt praktisku atbalstu dzīvei Latvijā vienlaikus veicinot Ukrainas civiliedzīvotājus integrēties sabiedrībā, veidot sadarbību ar izglītības, veselības u.c. institūcijām, kas iesaistītas klienta sociālo problēmu risināšanā. Mentors sniegs arī personai, arī bērniem emocionālu un praktisku atbalstu saskarsmē ar citām fiziskām personām ikdienas situāciju risināšanā.

Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcā pirmā tikšanās plānota 4. maijā plkst. 17, kurā piedalīsies Ventspils Sociālā dienesta darbinieki, Ventspils pilsētas bāriņtiesas darbinieki, brīvprātīgā darba veicēji, kuri atbildēs uz aktuālajiem jautājumiem. Kā arī informēs par sociālā mentora pakalpojuma nodrošināšanas procesu, veicamajiem uzdevumiem un sagaidāmajiem rezultātiem. Klātesošie tiks iepazīstināti ar sociālajiem mentoriem.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Pornieks 21.07.2022, 16:43:11

    Man tur sanāca tāds strīds, nu ka visi jau milzīgi jūt līdzi Ukrainas aizstāvju cīņām bet bēgļi jau pienesumu savai zemei nekādu nedod, viņi dzīvo Baltijā vai tālāk un gan jau ka daudzi nemaz negrasās atpakaļ.
    Jāsaprot jau ir ka nāks rudens un nebūs vairs kur palikt - ne vienam vien trūks pajumtes burtiskā vārda nozīmē.
    Bet tas ir tas pseido patriotisma fenomens: just līdzi kā hokeja spēlei un lamāt tos kas otrā pusē; iesaistīšanās kaut vai ziedojot ir jau grūtāks jautājums. Un nedod Dieviņ omītei virtuvē beigsies gāze, nemaz neminot diskusiju ap to kādā valodā būs jāmācās skolēniem.
    Turpretī ja paši labāk salāgotu satiksmi, gan jau būtu vairāk arī spēka turēties pretī iebrukumam.
    Tādēļ saprātīgas loģistikas jautājumi pilnīgi noteikti nezaudē savu aktualitāti.

  • 0
    reku 21.07.2022, 16:49:22

    Šeit tomēr būtu jāvadās pēc principa - mūsu ienaidnieku ienaidnieki ir mūsu draugi.
    Bet tomēr līdz zināmai robežai.Lai draugs nepaliek par mūžigu kaimiņu.Kā tai dziesmā:
    "Tā ir un būs,
    Ka kaimiņš mīlēs mūs,
    Un lepni dzīvos mūsu dārziņā.
    Bet pienāks laiks,
    Kad sakrājies būs tvaiks,
    Un kaimiņam būs rēķins jāmaksā!"

  • 0
    Larijs Kukarans 22.07.2022, 18:26:34

    Reku tā arī būs.Atceros no skolas laikiem,Mana vasaļa vasalis,nav mans vasalis.Kas nesaprot,to mūsdienu valodā varētu pateikt tā,Mana drauga draugs,nav mans draugs.Vasalis gan ir nodevu maksātājs,bet tas jau lietas būtību nemaina,attiecībā uz šo teicienu.

  • 0
    Heinrich 22.07.2022, 19:40:29

    Jā an,var kādreiz nākotnē rasties situācija,kad latviešiem būs jādibina savas vienības ,kaut kas līdzīgs Sturmabteilung,lai patriektu no mūsu zemes patlaban bēgļa statusā esošos?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: