Ventspils Izglītības pārvalde ir uzsāksi Ukrainas iedzīvotāju nodarbināšanu. Šajā nedēļā darba līgums noslēgts ar Irinu Hubarčuku, kura palīdzēs organizēt mācību procesu ukraiņu skolēniem, tajā skaitā nodrošinot saziņu ar ukraiņu ģimenēm un Ventspils pedagogiem.

Lai uzsāktu darba attiecības Latvijā, no Ukrainas atbraukušajiem nepieciešams noformēt darba vīzu. To Irina jau paspējusi iegūt. Šobrīd uzsākts bankas konta atvēršanas process. Praktiski risinot šādus jautājumus, gan Izglītības pārvalde, gan arī pati Irina gūst pieredzi, ko izmantot citos gadījumos, kā arī konsultēt citus. Tāpat kopīgā saziņā ar banku panākta vienošanās, kas atvieglos dokumentu iesniegšanas procedūru konta atvēršanai nākamajiem darbiniekiem. Šobrīd atsaukušies ir vēl septiņi Ukrainas iedzīvotāji, kuri kā pedagogi vai pedagogu palīgi iesaistīsies mācību nodrošināšanā ukraiņu bērniem. Arī ar viņiem drīzumā tiks noslēgti darba līgumi.

Šonedēļ ar mācību vidi 2. pamatskolā, 6. vidusskolā un 3. pamatskolā iepazinušies jau 36 skolēni, bet skolēnu skaits katru dienu palielinās. Nākamajai nedēļai skolas jau sagatavojušas stundu plānus. Pirmsskolas vecuma bērni apmeklē grupiņu bērnudārzā ''Eglīte'', kur izveidota atsevišķa grupiņa ukraiņu bērniem. Arī šeit plānota iespēja ukraiņu mammām strādāt kā pedagogu palīgiem. Savukārt bērnudārzu ''Margrietiņa'' apmeklē vairāki bērni, iekļaujoties esošā grupiņā.

Kā iknedēļas preses konferencē informēja Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš, jau šonedēļ 19 pirmsskolas vecuma ukraiņu bērniem ir iespēja apmeklēt atsevišķu grupiņā bērnudārzā ''Eglīte", savukārt vēl 20 bērniem šāda iespēja būs no nākamās nedēļas. To ir bijis iespējams izdarīt tādēļ, ka bērnus ar īpašām vajadzībām pārceļ uz atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš" bijušajām telpām. Palielinoties bērnu skaitam, pašvaldība ir gatava ieguldīt 60 000 eiro bijušā bērnudārza "Zīlīte" telpās, kur pašlaik izvietots vakcinācijas centrs, lai tās iekārtotu bērnu vajadzībām un nodrošinātu bērniem ēdināšanu.

Pašlaik 1.-6. klašu skolēni iekļaujas 2.pamatskolas klasēs, savukārt 7.-11.klašu skolēniem 6.vidusskolā ir nodrošinātas Ukrainas izglītības programmas, ko viņi apgūst tiešsaistē. Ventspilī ir ieradušies arī deviņi studenti, kuriem arī ir dota iespēja studēt. Pateicoties basketbola trenera Aināra Bagatska rūpēm, Ventspils Olimpiskā centra viesnīcā ir apmetušies jaunie basketbolisti no Ukrainas kopā ar saviem ģimenes locekļiem.

Pašvaldības vadītājs uzteica patvēruma meklētājus, kuri ļoti labi pašorganizējas, mācās latviešu valodu, sadarbojas ar brīvprātīgajiem, kuri sniedz palīdzību dažādu praktisku jautājumu risināšanā.

Savukārt Biznesa atbalsta centrs apzina uzņēmēju iespējas piedāvāt darbu sievietēm, kā arī noskaidro viņu profesijas un vēlmes, informēja Vītoliņš.

Patlaban Ventspilī un Ventspils novadā ir uzņemti 296 kara bēgļi no Ukrainas, taču viņu skaits ar katru dienu palielinās. Ventspils pašvaldība ir gatava uzņemt līdz 600 bēgļiem.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Andris R. 18.03.2022, 17:38:52

    Tas viss ir ļoti labi, bet izlasot ka mammas var strādāt par skolotāju palīgiem. Vai tad viņiem neviens vakcinācijas sertifikāts nav vajadzīgs. Vietējiem skolotājiem nebij sertifikāts , nebij arī darbs.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 20.03.2022, 12:54:19

    Labdien! Pirmsskolas izglītības iestādes stingri ievēros Ministru kabineta noteikumos Nr. 662 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" noteiktās prasības par vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību visām personām, kuras tiks iesaistītas izglītības procesa nodrošināšanā.

  • -4
    Marta P 21.03.2022, 14:54:14

    Kāpēc esat pieņēmis, ka viņiem ir citi noteikumi? Cilvēki arī citviet izvēlas vakcinēties, arī tur, kur tas var būt nav bijis obligāti.

  • -1
    Bo 19.03.2022, 12:28:44

    Savulaik Lembergs lielījās ka pie mums ir Eiropas līmeņa slimnīca.Ko tad viņš aizbrauca ārstēties uz Vāciju pie tiem NATO okupantiem? Būtu labāk braucis pie saviem draugiem uz Krieviju.Pretīgais demagogs.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 20.03.2022, 12:37:36

    Labdien!
    Šonedēļ 36 ukraiņu skolēni sāka apmeklēt Ventspils 2. pamatskolu (1.-6. klases) un Ventspils 6. vidusskolu (7.-11. klases). Vairāki Pārventā dzīvojošie bērni uzņemti Ventspils 3. pamatskolā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: