Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcā norisinājās sapulce, kurā iebraukušajiem Ukrainas pilsoņiem tika sniegtas atbildes uz interesējošajiem jautājumiem un cita papildus informācija.

Sapulcē piedalījās Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Ventspils izglītības pārvaldes, Pašvaldības policijas, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas, nekustamo īpašumu un Bāriņtiesas pārstāvji.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde sniedza atbildes un skaidrojumus gan par biometriskajām pasēm, gan darba vīzu nokārtošanas iespējam, kā arī visu cita veida dokumentu kārtošanas un atjaunošanas iespējām un kārtību.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas pārstāvis klātesošos informēja par veselības aprūpes iespējām Ventspilī, COVID-19 ierobežošanas un drošības pasākumiem, kā arī par iespēju vakcinēties un saņemt balstvakcīnas.

Ventspils nekustamie īpašumi iepazīstināja ar kārtību dienesta viesnīcā un tās sniegtajām iespējām, tai skaitā, ievērot pašizolāciju COVID-19 inficēšanās gadījumos.

Izglītības pārvalde sniedz atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar izglītības iespējām dažādās vecuma grupās. Gan iespējām apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi, ko daži bērni jau sākuši izmantot, gan iespējām saņemt grāmatas bibliotēkās, lai turpinātu mācību gaitas skolā, gan citiem ar izglītību saistītiem jautājumiem.

Bāriņtiesas pārstāvis klātesošajiem sniedza skaidrojumus, kā sakārtot visus nepieciešamos dokumentus bērniem, kuri Latvijā ieradušies bez likumiskajiem pārstāvjiem, ar radiniekiem, ģimenes draugiem vai pat svešiniekiem, lai tie varētu pilnvērtīgi pārstāvēt bērnu intereses esot Latvijā.

Savukārt Sociālais dienests informēja par visa veida sociālās palīdzības un atbalsta iespējām, ja tāda nepieciešama.

Lai pēc iespējas atvieglotu nepieciešamo dokumentu kārtošanu un atļauju formēšanu, pašvaldība nodrošinājusi iespēju tos nokārtot Augstskolas dienesta viesnīcas telpās.

Pašvaldība izsaka pateicību visiem iesaistītajiem par operatīvu darbu situācijas risināšanā, lai patvēruma meklētājiem, kuri ieradušies Ventspilī, pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk nodrošinātu visu nepieciešamo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: