Novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks šodien sasaucis ārkārtas sēdi, kuras centrālais jautājums ir pašvaldības atbalsts programmas Leader projektiem.

Projektus sagatavojušas tās pagastu pārvaldes, kas darbojas biedrībā Seši krasti. Sagatavoti projekti par trīs bērnu laukumu izveidi Piltenē, brīvdabas estrādes būvniecību Užavā un Jūrkalnē, trenažieru zāles izveidošanu Zlēkās, tirgus laukuma būvniecību un tautas nama aprīkojuma iegādi Jūrkalnē. Biedrība Pūznissagatavojusi projektu par aprīkojuma iegādi jauniešu centram. Leader projektus 90% apmērā finansē ES, bet 10% ir pašvaldības atbalsts.

Tāpat šodien novada pašvaldības deputātiem būs jāizlemj, vai pieteikties projektu konkursā par apgaismojuma infrastruktūras uzlabošanu Ugālē un Popē, kā arī Piltenē un Blāzmas ciemā.

Kaut arī atbalsts no valsts ir diezgan liels – 85%, kas konkrētajos projektos veido ap Ls 62 500, finansējums paredzēts vienīgi apgaismes ķermeņu nomaiņai un 15 m kabeļu izbūvei, taču reāli attālums starp stabiem ir krietni lielāks – ap 50 m. Arī pašu apgaismes stabu nomaiņa veicama par pašvaldības līdzekļiem.

Sēdē deputāti lems arī par kredīta ņemšanu Ziru pagasta autoceļa rekonstrukcijai. Būvniecības izmaksas ir Ls 115 109 (bez PVN).    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: