Prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai nodota lieta par pudeles brāļa slepkavību vasaras sākumā.

Jau rakstījām, ka 10. jūnija rītā Kaiju ielā tika  atrasts sākotnēji neatpazīta vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – sistām brūcēm galvā. 

Ventspils policijas darbinieki nekavējoties uzsāka izmeklēšanas darbības un aizturēja 45 gadus vecu vīrieti, kurš atzīts par aizdomās turēto šajā lietā. Tāpat drīz vien arī noskaidrota mirušā personība. , 1948. gadā dzimuša  vīrieša, personība.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā, noskaidrota notikumu gaita. 9. jūnija vakarā abas personas alkoholu Kaiju ielā pie dārza mājiņas, kurā pastāvīgi dzīvoja aizdomās turētais O.  Viņš  izgājis pastaigāties, atgriežoties konstatējis, ka pudeles brālis guļ un nolēmis nogalināt 63 gadus veco vīrieti, sitot viņam pa galvu. Būdams pārliecināts, ka upuris miris, O. nolēma noslēpt   līķi un aizveda to ar dārza ratiņiem līdz grāvim, kā arī centās noslēpt arī citas slepkavības pēdas.

Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums. Šobrīd izmeklēšana lietā noslēgusies, bet apkopotie materiāli ļauj vīrieti saukt pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 117.panta 2.punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos –  noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī. Tāpēc visi materiāli nodoti prokuratūrai, kas lems par lietas nosūtīšanu uz tiesu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: