Šodien plkst. 14.00 ar Zilā karoga nolaišanu tiek slēgta peldsezona Ventspils pludmalē.

Sezona aizvadīta veiksmīgi. Pateicoties siltajai vasarai, Ventspils pilsētas pludmalē apmeklētāju bijis daudz - atpūta pie jūras bijusi iecienīta gan pašu ventspilnieku, gan tās viesu, gan arī ārvalstu tūristu vidū. Īpaši bieži tika dzirdēta lietuviešu valoda.

Atzinīgi  Ventspils pilsētas pludmales kvalitāte novērtēta arī no Nacionālās žūrijas puses, kas kontroles vizītē apmeklēja Ventspili 17.augustā.

1999. gadā Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kas saņēma Zilo karogu. No brīža, kad Latvija iesaistījās Zilo karogu kustībā, Ventspils pludmale Zilo karogu ir saņēmusi katru gadu. Šogad Ventspils pilsētas pludmalē Zilais karogs plīvoja jau trīspadsmito  reizi.

Zilā karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE) programmām. Tā tiek realizēta jau gandrīz 20 gadus un šajā laikā kļuvusi par pasaulē populārāko tūrisma ekosertifikācijas modeli. Zilā karoga kampaņa balstās uz 29 izvirzītiem stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, labiekārtojuma un servisa jomās, kuri jāizpilda, lai varētu pretendēt uz ekosertifikāta – Zilā karoga iegūšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: