20. augustā Piltenē notiks Latvijas čempionāts 10 km šosejas skrējienā un Ventspils novada atklātais čempionāts 10 km un 5 km šosejas skrējienā un 5 km nūjošanas distancē. Šis būs jau septītais Piltenes skrējiens.

Skries arī bērni. Viņi distancē dosies plkst. 14, pieaugušajiem būs divi starti – 5 km distancē plkst. 15.45, bet 10 km distancē un nūjotājiem starts sāksies plkst. 15.55.

"Šis skrējiens", kā norāda pasākuma organizators Aigars Matisons, "ir vienīgais publiskais skriešanas pasākums Ventspils novadā, tāpēc ļoti vēlamies tajā iesaistīt pēc iespējas vairāk mūsu novada cilvēku. Vieglatlētikas savienība mums uzticējusi rīkot Latvijas čempionāta 10 km šosejas skrējienu. Trase vīsies cauri Piltenes centram, viena apļa garums būs pieci kilometri ar vertikālo kritumu pieci metri. Tas nozīmē, ka trase ir ļoti ātra un var sasniegt ļoti labus rezultātus. Prognozējam, ka sestdien, 20. augustā, uz starta būs ap 500 dalībnieku."

Paredzams, ka Piltenē startēs labākie Latvijas sportisti, 10 km distancē cīnoties par Latvijas čempionāta medaļām. Piešķirot balvas, skrējiena rīkotāji sveiks ne tikai Latvijas čempionāta 10 km distancē uzvarētājus – vīriešus, sievietes –, bet arī ātrākos Ventspils novadā deklarētos skrējējus sieviešu un vīriešu konkurencē 10 km un 5 km distancē. 100 ātrākie skrējēji 10 km distancē saņems lielās medaļas, pārējiem tās būs mazākas, bet 1.–6. vietas ieguvējus 10 km distancē apbalvos ar naudas balvām. Arī par jaunu trases rekordu ir sarūpēta naudas balva – 100 eiro vīriešu un 100 eiro sieviešu konkurencē. Visās vecuma grupās 1.–3. vietu ieguvēji saņems Ventspils novada čempionāta kausus un sponsoru balvas. Skrējiena uzvarētāju vārdus iegravēs īpašā kausā, ko 2016. gadā pasākumam dāvināja Ventspils novada domes deputāti. 5 km nūjotāji arī izcīnīs Ventspils novada čempionāta kausus, apbalvos 1.–3 vietu ieguvējus sieviešu un vīriešu grupā. Bērnu skrējiena 1.–3. vietu ieguvēji saņems Ventspils novada kausus un sponsora balviņas. Pasākuma noslēgumā sacensību dalībnieki varēs piedalīties loterijā, iegūstot vērtīgas balvas.

Organizatori aicina Ventspils novada uzņēmējus atbraukt uz Pilteni un piedāvāt savu produkciju skrējējiem un ciemiņiem, kuri piedalīsies skaistajos skriešanas svētkos.

Ja vēl neesi pieteicies pasākumam, to var izdarīt mājaslapā www.sportlat.lv. Varēs reģistrēties arī sacensību dienā, bet tad būs lielāka dalības maksa.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Alise Kiturko-Kviese 16.08.2022, 14:23:30

    Kā ar satiksmes ierobežojumiem? Vai no Piltenes būs iespējams ar mašīnu tik ārā un atpakaļ?

  • 0
    Ilze 16.08.2022, 19:07:15

    :)) Nebūs. Ne dienu pirms, ne dienu pēc :((

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: