Sestdien sezonas pirmo spēli savā laukumā – Katoļu ielas stadionā – 2. līgas turnīrā aizvadīs JFK Ventspils futbolisti, cenšoties turpināt gan uzvaru, gan sauso maču sēriju.

Ventspilī viesosies interesanta komanda no Rīgas FK Beitar (spēles sākums pulksten 17). Lai gan šāds nosaukums vairāk saistās ar telpu futbolu, vienība pēdējās sezonas spēlē tieši lielā futbola zemākās līgās. Pagājušajā gadā, tieši tāpat kā JFK Ventspils, Beitar spēlēja 3. līgā un Rīgas zonā ieņēma trešo vietu, bet pēc tam kopā ar grupas uzvarētājiem SK Babīte un FK Jūrnieks pakāpās par līgu augstāk. 18 spēlēs komanda sakrāja 36 punktus, un tieši tāda bija arī gūto un zaudēto vārtu attiecība, tomēr tās kontā bija gan graujoši panākumi, gan tādi paši zaudējumi. Beitar futbolistiem mačs Katoļu ielā būs pirmais šajā sezonā, jo, atšķirībā no ventspilniekiem, viņiem pagājušajā nedēļā mača nebija. Taču interesanti ir ne tikai tas, ka komanda faktiski nāk no telpu futbola (tāds pieteikums redzams arī komandas Facebook lapā), bet arī sastāvs.

Piemēram, tās rindās spēlē futbolists, kura kontā ir 11 spēles un vieni gūti vārti Latvijas nacionālās komandas rindās un 255 spēles, 31 vārtu guvums Virslīgā. Tas ir Alans Siņeļņikovs, kurš 50 mačus (seši vārtu guvumi) aizvadījis arī FK Ventspils formā. Vēl iespaidīgāka statistika ir citam spēlētājam – 36 mači un trīs vārtu guvumi Latvijas izlasē, gandrīz 200 spēles Virslīgā, bet spēlētāja CV atrodami arī Anderlecht un Southampton vārdi. Tas savukārt ir 37 gadus vecais Andrejs Perepļotkins. Ņikitam Juhņevičam un Andrejam Kiriļnam ir pieredze gan Virslīgā, gan tuvākās ārzemēs, 123 spēles Latvijas spēcīgākajā čempionātā aizvadījis Aleksandrs Kļimovs, kurš izcēlies arī ar 11 vārtu guvumiem.

Komandas sastāvā palikuši arī abi pagājušās sezonas labākie vārtu guvēji. Aleksejs Rosoha ar 18 precīziem sitieniem bija Rīgas grupas otrais rezultatīvākais spēlētājs. Viņam ir liela pieredze 1. līgā, bet RFS sastāvā viņš devies laukumā arī divos Virslīgas mačos, savukārt Latvijas kausā guvis uzvaras vārtus pret Mettu. 16 vārtus pērn guva Maksims Vasiļjevs, kurš ilgu laiku pavadījis arī Ventspils futbola sistēmā, pārstāvot gan dublieru komandu gan FK Tranzīts. Vēl par diviem vārtiem mazāk Aleksandram Zeņkovam, kurš tāpat arī šosezon spēlēs komandā. Noteikti jāpiemin arī ventspilnieks Dmitrijs Kuzmins, kuru gan vairāk var uzskatīt par telpu futbola speciālistu, lai gan laba pieredze iegūta arī lielā futbola 1. līgā. Vārdu sakot, savākts interesants kolektīvs no spēlētājiem, kuri futbolā pilnīgi noteikti nav nejaušības pēc. Ventspils jaunajiem spēlētājiem pret šādu pieredzi būs labs pārbaudījums.

No astoņām 2. līgas Rietumu zonas komandām pirmajā spēļu dienā spēlēja tikai divas, tas ir, tika aizvadīti divi mači. Jau ziņots, ka Ventspils viesos ar 2:0 pieveica Mārupes komandu, turklāt abus vārtu gūstot otrajā puslaikā. Pašā tā ievadā no soda laukuma precīzi sita Klāvs Viļumovs, bet 88. minūtē tieši viņš tika nogāzts soda laukumā un 11 metru soda sitienu realizēja Vladimirs Mukins. Otrajā mačā vārtu guvumiem bagātā spēlē FK Aliance ar 5:3 pieveica Babīti. Atgriežoties pie Virslīgas pieredzes – divus vārtus uzvarētāju labā guva 190 cm garais Mettas audzēknis Mārtiņš Milaševičs, kurš Latvijas spēcīgākajā līgā piedalījies desmit mačos. Līdzsvaram – Ventspils kapteinim Vladimiram Mukinam Virslīgā ir 66 mači un trīs vārtu guvumi, 54 spēles un 11 vārti 1. līgā, astoņas spēles un viens precīzs sitiens Latvijas kausā un viens mačs Eiropas līgas kvalifikācijā.

Nākamos divus mačus Ventspils aizvadīs jau maijā, kad tāpat spēlēs gan viesos, gan mājās. Vispirms izbraukumā būs jātiekas ar FK Liepāja dublieriem (15. maijā), bet 28. maijā pie mums viesosies FK Aliance.

FOTO: Edvīns Kušnirenko 2. līgas pirmajā mačā, neskatoties uz mājinieku lielo spiedienu spēles beigās, savus vārtus nosargāja neieņemtus.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 03.05.2022, 15:15:23

    Nosargā savus vārtus neskartus - un vismaz viens punkts tiks izcīnīts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: