Ik gadu Aizsardzības ministrija godina Zemessardzes atbalstītājus. Šogad Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs saņēma Goda rakstu nominācijā Zemessardzes popularizētājs, ko Piejūras brīvdabas muzeja vadītājam Artūram Tukišam pasniedza Zemessardzes 46. kājnieku bataljona pārstāvis komandleitnants Uldis Priede.

Piejūras brīvdabas muzeja pasākumos bieži redzamas Zemessardzes rekrutēšanas teltis, ap kurām parasti pulcējas interesenti, kas gatavi pierādīt savu spēku un spējas aizstāvēt tēvzemi. Viens no muzeja kolēģiem - zemessargiem ir arī Piejūras brīvdabas muzeja vadītājs Artūrs Tukišs, kurš aktīvi darbojas Zemessardzes 46. kājnieku bataljonā.

«Esmu lepns, ka piederu sabiedrības daļai, kas savu no pamatdarba brīvo laiku velta zināšanu un prasmju apguvei, kas noderēs jebkurā ārkārtas situācijā. Man ir stipra pārliecība, ka zemessargi šādiem gadījumiem ir gatavi un spēs palīdzēt sabiedrībai un aizstāvēt savu valsti. Cilvēkam, uzvelkot formas tērpu, ir ne tikai skaisti jāizskatās, bet sirdī ir jābūt dzimtenes mīlestībai un vēlmei to aizstāvēt, pretējā gadījumā tā ir tikai tāda izrādīšanās,» norāda Tukišs

Savukārt muzejs saka paldies arī Zemessardzes 46. kājnieku bataljonam par visiem labajiem darbiem, kas veikti plašajā muzeja saimniecībā, kur vienmēr tiek novērtētas izpalīdzīgas rokas.

Aizsardzības ministrija Zemessardzes atbalstītāju godināšanu aizsāka 2017. gadā un tā jau ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju. Lai pateiktos par atbalstu Zemessardzei un sniegto ieguldījumu valsts aizsardzībā aizvadītajā gadā, izvērtējot zemessargu sniegtās atbildes aptaujas anketās, kā arī Zemessardzes bataljonu komandieru ieteikumus, apbalvošanai tika izvēlēti vairāki Latvijas uzņēmumi, iestādes un nevalstiskās organizācijas. Kopumā vairāk kā 80 Latvijas darba devējiem, uzņēmējiem, uzņēmumiem, pašvaldībām, izglītības iestādēm un citām organizācijām tiek pasniegti Aizsardzības ministrijas Goda raksti un Pateicības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: