Šonedēļ Jūrkalnes Ugunspļavā skan vides objekts ''Savpatība'' - unikāla publiska instalācija un mūzikāls vēstījums, savukārt sestdien 21. augustā jauniešu koris ''Kamēr...'' pirmo reizi ieskandinās Vējturu nama kora podestūru.

Vides multimediālā instalācija ''Savpatība'' sastāv no spoguļu objektiem, kuru muzikālajā noformējumā izmantots latviešu komponistu Santas Ratnieces un Ērika Ešenvalda radītie skaņdarbi. Atkarībā no atrašanās vietas un pārvietošanās ceļa, apmeklētājiem ir iespēja dzirdēt atsevišķus instrumentus un balsis dažādās kombinācijās. Objektu šķautnēs spoguļojas režisora Roberta Rubīna dokumentētie Latvijas tīrradņu dziedājumu kadri, kurus diriģents Sigvards Kļava saticis savā pētnieciskajā ceļā vairāku gadu garumā - bērni ar eņģeļu balsīm un dzīvesgudri, dažādu vietu ļaudis.

Jauniešu koris ''Kamēr…'' 21. augustā plkst. 19 aicina uz koncertu ''Rotāšana'', paverot iespēju klausītājiem baudīt šajā vietā vēl nepiedzīvotas sajūtas, jo kormūzika Vējturu namā plašākai auditorijai līdz šim nav skanējusi.

Kora parādīšanās Vējturu nama koncertprogrammā nebūt nav nejaušība, jo korim ir izveidojusies lieliska un vairāk nekā divdesmit gadus ilga sadarbība ar Jūrkalnes pagasta kultūras vadītājiem un iedzīvotājiem. Katru gadu koris rīko vasaras nometni Jūrkalnē un koncertē Jūrkalnes baznīcā, bet 2020. gada vasarā koncerts notika brīvdabā - Jūrkalnes bijušajā raķešu bāzē.

Koncerta apmeklētāji varēs ieklausīties Ugunspļavas garam atbilstošos un korim mīļos latviešu komponistu skaņdarbos gan no Dziesmu svētku un kora ''zelta fonda'' repertuāra, gan arī īpaši korim veltītās latviešu tautasdziesmu apdarēs, ko radījuši pašmāju un ārvalstu autori - viņu vidū Emīls Dārziņš, Imants Kalniņš, Uldis Stabulnieks, Pēteris Plakidis, Rihards Dubra, Ītans Sperijs, Vītauts Miškinis, Renārs Kaupers.

Koncertā sēdvietas būs pieejamas personām ar derīgu digitālo vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

21. augustā Jūrkalnē tiks atvērtas vienas dienas kafejnīcas. Jūrkalnieši aicinās apmeklētājus izbaudīt vietējo kulināro piedāvājumu, iepazīstot arī to tradīcijas un kultūru. ''Mājas kafejnīcu diena'' Suitos gaidāma lauku sētās ''Bērziņi'' un ''Labragkrasti'', kā arī Jūrkalnes tautas nama pagalmā un Vējturu namā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: