Nolūkā īstenot divu veloceliņu posmu izbūvi Bangu ielā līdz Staldzenes pludmalei un grants seguma ielas izbūvi Jaunupes ielā, tiks veikta traucējošo koku izzāģēšana Bangu un Jaunupes ielās, informē p.i. ''Komunālā pārvalde''.

Ventspils pašvaldība šī gada sākumā iesniedza projekta iesniegumu finansējumam Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fondā,  kas 26. jūlijā Lauku atbalsta dienesta Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvaldē tika apstiprināts.

Lai nodrošinātu Staldzenes stāvkrasta dabas vērtību saglabāšanu un uzlabotu tā pieejamību, projekta ietvaros tiks veikta Staldzenes pludmales esošā stāvlaukuma paplašināšana, jauna apgaismojuma ierīkošana un jaunas, lēzenākas un drošākas pieejas izbūve līdz jūrai, likvidējot vecās kāpnes pie stāvkrasta. Papildus tiks izbūvēti divi veloceliņu posmi - Bangu ielā no Talsu ielas līdz esošam veloceliņam, un no Staldzenes centra līdz stāvlaukumam pie Staldzenes pludmales. Bet Jaunupes ielā tiks veikta grants seguma izbūve, lai rastu iespēju zvejniekiem un glābšanas dienestiem piekļūt tuvāk jūras krastam. 

Ventspils pašvaldībai saskaņojot ar AS ''Latvijas valsts meži'' vienojās, ka piebraukšana jūrai būs iespējama pa iebrauktu meža dabisku brauktuvi no Jaunupes ielas līdz Lošupes ietekai jūrai, kas atrisinātu jautājumu par privātā īpašuma šķērsošanu Jaunupes ielā.

Šī projekta īstenošanai un realizācijai ir nepieciešams izzāģēt traucējošos kokus gar Bangu ielas malu vietā, kur tiks izbūvēts veloceliņš. Tāpat ir nepieciešams veikt koku izzāģēšanu Jaunupes ielā, lai veiktu grants seguma ielas izbūvi un tās pārbūvi pareizā ielas trajektorijā, saskaņā ar apstiprinātajām ielas sarkanajām līnijām un zemes robežām. Koku likvidācijas darbus veiks profesionāli arboristi no mežizstrādes firmas SIA ''NK Meži'', paredzot darbus uzsākt augustā, un tos veikt līdz septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (20)

  • -6
    Nobody 20.08.2021, 09:19:54

    Koku traucēšana Ventspilī ir jau kādu laiku manāma. Tāpat kā pienenes bija.
    Sūdīgam dejotājam savi p.auti arī traucē!

  • -3
    Barons (Freiherr) 20.08.2021, 14:27:29

    Nobodi kung/kundz
    Aber vaidzet aiziet/aizbraukt uz to Viet un apskatit ar sav Acc,kur Kōk ir ezīmet prekš nost zāģešan.Ta bus redzet un bus saprast,aiz ko tā vaidziks.

  • -10
    Marta P 20.08.2021, 15:48:42

    Jā, lai kaut ko izveidotu, uzlabotu infrastruktūru ir jāattīra teritorija. Arī koki var būt traucējoši.
    Bet ir atšķirība starp to vai tos tikai zāģē vai arī stāda vietā un iekopj zaļās zonas - tas tiek darīts krietni vairāk, nekā izzāģēts.

  • -6
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 20.08.2021, 16:34:28

    Pilsētā ik gadu tiek iestādīts vairāk koku, nekā nozāģēts. Katru gadu tiek organizētas koku stādīšanas talkas, kuru laikā iestāda aptuveni 100 jaunus kokus un krūmveidīgos kokaugus, kuri redzami Ventspils pilsētas ielās, iekšpagalmos un parkos. Savukārt paralēli koku stādīšanas talkām tiek realizēti iekšpagalmu labiekārtošanas projekti, kur kopā ar talku ik gadu tiek iestādīti 200 jauni koku un 300 krūmu stādi.
    Arī šogad Ventspilī tiek veikti vērienīgi apzaļumošanas darbi, kā piemēram, š.g. 23. aprīlī Zviedru valnis tika padarīts vēl zaļāks un daudzveidīgāks, iestādot 30 jaunu koku stādus. Tāpat jaunizbūvēta Zinātnes un inovāciju centra “VIZIUM” teritorija šovasar tika ieskauta daudzveidīgā ziedu, ziemciešu un lapu kokaugu sortimentā - auto stāvlaukuma teritoriju greznos 38 Māka ievu stādījumi, kuru tumši sarkanos stumbrus izcels koku pastādījumā iestādītie krūmi – ap 600 Japānas spirejas, un ap 3 tūkstošiem ziemciešu.

  • -7
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 20.08.2021, 16:34:49

    Tāpat visu auto stāvlaukuma zonu gar gājēju celiņiem ieskaus 47 Sarkano kļavu stādījumi, kurus gar teritorijas Dienvidrietumu pusē esošo robežu papildina 1.5m augsts formēts Parastā skābarža dzīvžogs. Dzīvžoga pakājē ir iestādītas teju 2 tūkstoši ziemciešu – mūžzaļu zemsedzes klājienu veidojošās Galotņu pahisandras. Papildu tika iestādītas iestādīti vairāk nekā 25 tūkstošu sīpolpuķu, 5 tūkstošu viengadīgo puķu, 6 tūkstošu zālveida ziemciešu, un vairāk nekā 4 tūkstošu lapu kokaugu.
    Iekšpagalmu labiekārtošanas darbu ietvaros šogad J.Poruka ielā 11 un 13 tika iestādītas 3 dekoratīvās Ābeles, Dzintaru ielā 34 tika iestādīti 4 Amūras ceriņi, bet P.Stradiņa ielā 21 iestādīja 3 Sarkanās kļavas un 3 Pīlādžus. Tāpat arī citos iekšpagalmos, kur šobrīd norisinās labiekārtošanas darbi, tiks veikta apzaļumošana.

  • -7
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 20.08.2021, 16:34:56

    Diemžēl ir daži būvniecības procesi, kuros ir nepieciešams nozāģēt kokus, lai realizētu kāda projekta īstenošanu, bet mēs rūpējamies par pilsētu, un, kā jau iepriekš minējām, ik gadu pilsētā tiek stādīti ar vien jauni koki, lai mūsu pilsētvidi padarītu ar vien zaļāku.

  • -5
    Nobody 21.08.2021, 07:54:55

    Nu baigi , piem. vajadzēja iztukšot to vietu, kur tagad poliklīnikas stāvlaukums. Varētu domāt, ka ne riteņbraucēji, ne auto kokam nevar apbraukt.
    Un, cienījamie, kur nozāģētā malciņa paliek? Nav dzirdēts , ka trūcīgajiem sociķi dalītu, bet ir redzēts, kā zāģētājdraugiem gan!
    Ne par to stāsts. Kas iestāda, tad tam kokam vēl ilgi jāaug. Pa to laiku atkal kāds celiņš būs jārada.
    Riteņbraucēji brauc par pa mežu trasēm, NAV TAČU LIDMAŠĪNAS ! Nebūvējiet lidlaukus. Tā NAV INFRASTRUKTŪRAS UZLABOŠANA!
    Vēntspilī daudzi cilvēki no savas mājvietas nekur nedodas, jo nav spējīgi. Pa celiņiem vien tūristi un jaunie vālē, pie tam nemaz tik daudz to braucēju nav . Tie var arī kā iepriekš. Ja parēķiātu , mums viens riteņbraucējs būtu apzeltīts piectūkstoš kārtās! Un uz sirdsapziņas katram pa tūkstots koku.

  • -2
    Margrieta 666/6 22.08.2021, 09:26:17

    Par malku-droši varētu spriest tikai tad,kad redzētu,kas rakstīts līgumā.Varbūt,ka norādīts,ka iegūtā malka ir darbu izpildītājas firmas īpašums?

  • -4
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 23.08.2021, 13:46:49

    Darām zināmu, ka atbilstoši publiskai izsoles kārtībai, koku zāģēšanu veiks firma SIA “NK Meži”, kur par iegūto koksni, Ventspils pašvaldība atgūs nozāģējamo koku vērtību vairāk nekā 19 000 EUR apmērā. Aicinām neizplatīt nepatiesus apgalvojumus!

  • -4
    Nobody 21.08.2021, 07:56:28

    Un uz Jūsu sirdsapziņas, dārgie kungi. Ļooti dārgie.

  • -2
    Nobody 21.08.2021, 10:53:10

    Ak, jā, ja tāda vairs ir.

  • -3
    Nobody 22.08.2021, 12:31:52

    Margriet, komunālo darbinieks ar malciņu fīrējās.

  • -3
    Nah-nahs- ceturtais sivēns 22.08.2021, 15:04:04

    Tātad skauž,ka cilvēkam nav jādzīvo no algas vien?

  • -3
    Nobody 23.08.2021, 00:31:20

    Skauž, piegriezies, ka tik vien skatās kur kaut ko vairāk var nozāģēt! Zāģē pa labi un kreisi, vienmēr kāda cēla mērķa labā it kā.

  • -3
    Nobody 23.08.2021, 01:35:11

    No "aldziņas" tātad tikai muļķie sētnieki pārtiek? Un sekretāre, iespējams.
    Nu tak piemaksājiet šie Staldzenes darboņiem vai plānotājiem par koku, un atradīsies desmitiem veidu, kā var iztikt neizcērtot!

  • -5
    Andris Lapukoks 23.08.2021, 14:05:26

    Kāpēc visiem šī koku tēma tik sāpīga?
    Jūs ne ko par dabīgo koka ciklu neesiet dzirdējuši? Iestāda mazu kokus daudz, pēc 5 gadiem vājākos izretina, lai spēcīgākiem būtu vieta un saules gaisma, tad vēl kaut kad apkopj - tad viņi izaugs lieli ( zāģējami), tad viņus nozāģē un iegūs naudu, gan jau esošo koku nodošanas nauda tiks ieguldīta izdevumu mazināšanai, veloceliņa būvēšanā. Esošā gadījumā nestādīs vietā kokus , bet radīs ko noderīgu sabiedrībai. Un kā jau te raksta iestādīs citā vietā kokus.
    Lielajos mežos kailcirtes vietā iestāda kokus vietā un tur neviens nebļauj ka mežus izzāģē. tāds ir to koku liktenis augt un tad kaut kad tiktam nozāģētam - tas saucas koka dzīves cikls.

    Galvenais lai vietā iestāda, tai pašā vietā vai citā , tam jau mazāk nozīmes.

    Dzīvojam zaļi un brauksim vairāk ar velo par tiem celiņiem.

  • -1
    Nobody 23.08.2021, 14:31:18

    Pašvaldībai pietrūkst 19000? Vai tā ir patiesā vērtība?

  • 0
    Vpr 27.08.2021, 23:24:43

    > Kāpēc visiem šī koku tēma tik sāpīga?

    Āzētājs "Lapukoks" pat nevar iedomāties, ka, pirmkārt, cilvēkiem var veidoties emocionālā saikne ar noteiktiem kokiem, par to rakstīja pat pundura nra https://nra.lv/horoskopi/129632-mistika-koku-dziedinosais-speks-ipasibas-kas-piemit-katram-kokam.htm, otrkārt, cilvēki paši varēja piedalīties koku iestādīšanā pirms 25-70 gadiem, treškārt, tas, ka citā vietā iestādīs kokus, nenozīmē, ka tiem būs lemts izaugt (gan dabas stihijas, gan mazgadīgi un ne tik mazgadīgi huligāni var tos salauzt).

    > Esošā gadījumā nestādīs vietā kokus , bet radīs ko noderīgu sabiedrībai.

    Ar šādu loģiku visus kokus var iznīcināt - eiropas naudas apgūšanas vārdā.

  • -1
    Marta P 30.08.2021, 14:35:04

    Jūsu ierosinājums būtu atstāt visus kokus, arī bīstamos, traucējošos, neveidot nekādu pilsētas attīstību, jo kādam redz tas koks atgādina bērnību!?
    Emocionāla saikne var rasties ar augiem, kokiem, lietām, cilvēkiem un visu pārējo! Ir cilvēki kas pārdzīvo par to, ka Lembergs cietumā, un tādu ir daudz - kāpēc viņu neatbrīvo!?
    Tur pat šajā Lemberga piemērā būtu lielāka loģika, jo visa muhļīšanās liecina par to, ka viss tiek darīts lai viņš būtu cietumā, nevis vērtētas apsūdzības.

  • -1
    nomaļnieks 30.08.2021, 09:45:26

    Par to emocionālo saiti bija smieklīgi: iztēlojos, ka pilsonis X gar ceļa malu
    ar kājām dodas Staldzenes virzienā un pēkšņi sagribas pa lielo. Stalti augošo koku paēnā tiek nokārtota smagā lieta, ar māllēpes lapu nokopts.
    Protams izveidojas emocionālā saikne, jo katru reizi braucot garām liktenīgajam kokam, uzjundī atmiņas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: